A fővárosban javíthatunk

A magyar válogatott keretébe utólag bekerülő Nagy Anikó szerint a Debreceni Egyetem csapatának jobban kell sáfárkodnia a helyzeteivel.

A DEAC női futsalosai szombat délután a TFSE-Bestrong csarnokában fognak vizitálni. Az együtteseknek akad javítanivalójuk, hiszen az előző fordulóban pont nélkül maradtak. Quirikó Vivien tanítványai az Astrával nem bírtak a DESOK-ban (1-5), míg a fővárosiak a Tolna otthonában futottak bele egy csúnya vereségbe (0-13). Következő ellenfelünknél nem csak a súlyos fiaskó miatt búslakodhatnak, ugyanis belső feszültségről is lehet hallani.

“A TFSE kerete a nyáron meggyengült, ennek ellenére ezt a találkozót sem vehetjük félvállról. A szezon előtt nem gondoltam arra, hogy ekkora különbség alakulhat ki két csapat között, bár a budapestieknél rutinos játékosok nem szerepeltek. Nem tudom, hogy ellenünk teljes lesz-e a keretük, de nem is kell ezzel foglalkoznunk. Szoros meccsre számítok, de bízom benne, hogy a végén mi örülhetünk. A múlt héten hiába dolgoztunk ki sok helyzetet, ezekből csak egyet váltottunk gólra. Ezen a mutatón feltétlenül javítanunk kell a hétvégén. A vereség az első edzésen még rányomta a bélyegét a hangulatunkra, de ezt követően már sokkal jobb lett a kedvünk” – fogalmazott Nagy Anikó.

20 éves tehetségünk utólag bekerült a magyar válogatott keretébe, így küzdhet azért, hogy részt vegyen a fehéroroszország Eb-selejtezőn.

“Őszinte leszek, nem számítottam erre. Tell Zsófi helyét veszem át, és ha már így alakult, szeretnék a szűkített csapatnak is a tagja lenni. Sok információval még nem rendelkezem az ellenfelekről, de azt kijelenthetem, hogy nehéz dolgunk lesz, ettől függetlenül bizakodó vagyok” – zárta mondandóját Nagy Anikó.

Női futsal NB I 4. forduló
TFSE-Bestrong-DEAC
2021. 10. 09. (szombat) 14:30, Vasas-Sterbinszky Amália Sportcsarnok

Fotók: Derencsényi István