A Fradi után az Újpestet is elkapnánk

A Debreceni Egyetem férfi futsalcsapata az újpestiek otthonában vizitál hétfő este 20.45-től. Berecz Rafael szerint jó védekezéssel lehet esélyünk a három pont begyűjtésére.

Az Újpest nem úgy kezdte ezt a szezont, ahogy szerette volna, hiszen az első négy meccsét elveszítette. A bukdácsolás után összekapta magát a lila-fehér egylet, ezt tükrözi a Nyírgyulaj legyőzése és a Fradi elleni döntetlen. A derbire kilátogató nézők egyébként nem unatkozhattak, hiszen 8-8-as döntetlennel zárult a csata. Érdekesség, hogy Póta Balázs tanítványai 5-1-es hátrányból is fel tudtak állni, Ricardo Sobral pedig néhány másodperccel a lefújás előtt állította be a végeredményt. A rangadó hőse Nehéz Krisztián volt, aki ötször köszönt be. A fővárosi klub tájékoztatása szerint Nehéz a DEAC ellen biztosan nem fogja termelni a gólokat, mivel eltört a lábközépcsontja, így minimum egy hónapot ki kell hagynia. Varsányi Áron szintén maródi, neki két helyen tört el az orra.

“Tudjuk, hogy több játékosát is nélkülözni fogja az Újpest, ettől függetlenül sem számítok könnyű találkozóra” – szögezte le Berecz Rafael. “A Fradi ellen bebizonyították a lila-fehérek, hogy az utolsó pillanatig küzdenek, szerintem ez a mentalitás jellemzi majd őket hétfőn is. Ellenfelünkhöz a nyáron olyan brazil játékosok érkeztek, akik egyértelműen erősítést jelentenek. Bízom benne, hogy sikerül begyűjtenünk a három pontot. A támadójátékunkkal nincs baj, hiszen sok gólt szerzünk, de az a gond, hogy sokat is kapunk, így fontos lesz, hogy a védelmünk stabil lábakon álljon a következő meccsen” – mutatott rá a 21 esztendős futsalos.

Együttesünk három fiaskót követően az Aramis legyőzésével tért vissza a helyes útra. Elek Gergő legénysége hat összecsapás során kilenc pontot szerzett, ezzel jelenleg a hatodik helyen áll a táblázaton.

“A vereségek során sem volt komolyabb gond a játékunkkal, talán a Haladás otthonában akadozott kicsit a gépezet. Az Aramis ellen ugyan foghíjas kerettel álltunk ki, ám erőnlétileg így is jobban bírtuk az összecsapást. A sikernek köszönhetően jobb lett a hangulatunk” – mondta Berecz.

Fiatal futsalosunk pályafutásában a Nyírgyulaj felett aratott 9-4-es diadal fontos mérföldkő, hiszen megszerezte első találatát a felnőtt NB I-ben.

“Örülök neki, hogy a vezetőedző számít rám, a bizalmát további gólokkal és gólpasszokkal szeretném meghálálni. Minden edzésen a fejlődés lebeg a szemem előtt” – fogalmazott Berecz Rafael, aki elmondta, nagyobb ünneplést még nem csaptak a nyírgyulaji megmozdulása miatt, de hozzátette, ami késik, az nem múlik.

A DEAC szeptember elején már két vállra fektette a Ferencvárost, most pedig az Újpest skalpját szerezhetné meg.

Futsal NB I 6. forduló
Újpest RFC 220-Volt-DEAC
2020. 10. 12. (hétfő) 20:45, UTE Atlétikai Stadion