A Fradit is legyőztük

A Debreceni Egyetem férfi futsalosai az NB I második fordulójában a Ferencvárost látták vendégül a DESOK-ban. A találkozón a fővárosiak szerezték meg a vezetést, de a második félidőben fordítani tudtunk.

“Futsalra éhesen” várták a hétfői összecsapást a szurkolók, hiszen a DEAC legutóbb február elején játszott hazai környezetben tétmeccset. A hosszú kihagyás után szépen megteltek csarnokunk lelátói, az FTC-t kb. 25 drukker kísérte el.

Ellenfelünk kezdett aktívabban, Érsek nyitotta a lövések sorát, de célt tévesztett. Nálunk Two veszélyeztetett először, de a bombája fölé ment. Krajcsinak bőven akadt dolga, de állta a sarat. Fiatal kapusunk Bognár távoli próbálkozását már nem tudta hatástalanítani, így a hetedik percben megszerezte a vezetést a zöld-fehér egylet. Two gyönyörű csellel hagyta faképnél az őrzőjét, majd tüzelt, de balszerencséje volt, ugyanis a kapufát trafálta telibe. Egyre jobban domináltunk, de a másik oldalon Tóth Gyula Krajcsihoz hasonlóan ihletett formában tette a dolgát.

A második félidőben Tóth ott folytatta, ahol az elsőben abbahagyta: Rácz, Thiago Alves és Tóth Attila orra alá is borsot tört. A nyomásunk a 23. minutumban érett góllá, ekkor Thiago Alves ünnepelhetett. A folytatásban Krajcsi sem unatkozott, de szebbnél szebb hárításaival stabilitást adott a csapatnak. Több DEAC-szimpatizáns attól tarthatott, hogy az elpuskázott lehetőségek megbosszulják magukat. Szerencsére nem ez történt, mivel Tóth Attila találatával fordítottunk. Egy sarokrúgás után pedig Szabó Lajos küldte a labdát a bal alsóba (3-1). Madarász János megpróbálkozott az öt a négy elleni taktikával, de a hajrában már nem tudott kozmetikázni az eredményen a Ferencváros. Kántor egy gólba tartó lövésnél blokkolt kiválóan, míg néhány másodperccel a vége előtt a kapufa is segített nekünk.

A Debreceni Egyetem gárdája két kör után hibátlan mutatóval rendelkezik a bajnokságban. A fiúkra szombaton berettyóújfalui túra vár, ami nem ígérkezik könnyűnek.

NB I 2.forduló
DEAC-FTC 3-1 (0-1)
Gólszerző: Thiago Alves (23.), Tóth A. (35.), Szabó L. (36.), ill. Bognár B. (7.)

Fotók: Papp Attila