A hibátlan Veszprémhez utazunk

Rácz Zsolt szerint a bakonyiak revánsot akarnak venni a Debreceni Egyetem alakulatán a bronzcsata miatt.

A DEAC férfi futsalosai Veszprémben vizitálnak az NB I hatodik fordulójában. Játékosaink legutóbb június elején léptek pályára a királynék városában, akkor 4-1-re nyertek, ezzel megszerezték a bronzérmet a bajnokságban. A nyáron jelentős változások történtek a veszprémieknél, többek között Pál Patrik, Rutai Balázs és Serginho Paulista is távozott. Az alapemberek búcsúját nem érezték meg a bakonyiak, ezt tükrözi, hogy öt játéknapot követően hibátlan mutatóval rendelkeznek. Elek Gergő legénysége az előző héten már megszakította a Kecskemét veretlenségi szériáját, most másik szép sorozatba rondíthat bele, bár ez egyáltalán nem ígérkezik egyszerű feladatnak. Az sem a mi malmunkra hajtja a vizet, hogy trénerünk Szabó Ábelre, Tóth Attilára, Berecz Rafaelre és Vass Ottóra sem számíthat.

Valóban nehéz dolgunk lesz, hiszen a veszprémiek biztos vissza akarnak vágni a bronzcsata miatt, de azt megígérhetem, hogy nem feltartott kézzel lépünk pályára. Egyáltalán nem lepett meg ellenfelünk eddigi eredménysora, mivel továbbra is jó játékosok alkotják a keretét, elég csak Tatai Józsefre, Fridrich Dávidra vagy a szerb Gavrilovicsra gondolni. Masszív védekezéssel, extra kapusteljesítménnyel és jó helyzetkihasználással lehet esélyünk a pontszerzésre. Úgy gondolom, a Kecskemét legyőzéséből nagy erőt meríthetünk – mutatott rá Rácz Zsolt.

23 éves játékosunk remekel a mostani idényben, eddig hétszer köszönt be, nála több találattal (kilenccel) jelenleg az Aramis ásza, Büki Baltazár rendelkezik.

Nem tudtam, hogy a második helyen állok a góllövőlistán, bár nem igazán foglalkoztat ez. A társaim érdeme is az, hogy ennyi gólt szereztem már, közhelyesen hangozhat ez, de valóban így gondolom. Egyébként jól helyezkedek, így a kapu előtti kavarodásokban általában elém pattan a labda, ebből pedig az idei szezonban is sokat profitáltam – mondta Rácz, aki a kecskemétiekkel vívott rangadón mesterhármassal jelentkezett.

Futsal NB I 6. forduló
Veszprém Futsal-DEAC
2022. 09. 30. (péntek) 18:30, Március 15 Sportcsarnok

A tabella: