A huszáros hajrá ellenére sem jött össze a pontszerzés

A Debreceni Egyetem alakulata gólgazdag meccsen veszített, így a hatodik helyen fejezte be a bajnokságot.

A DEAC férfi futsalosai a rájátszás utolsó fordulójában az Aramist fogadták hétfő este. Óriási csatára lehetett számítani, hiszen mindkét csapatnak volt esélye arra, hogy odaérjen a negyedik helyre. Együttesünknek ehhez nyernie kellett, valamint abban bíznia, hogy a Veszprém nem győzi le a Berettyóújfalut. Ezúttal sem lehetett teljes a keretünk, mivel Nagy Bence és Berecz Rafael műtét után lábadozik, mellettük a sérült Thiagóra sem számíthattunk. Elek Gergő vezetőedző az előző játéknapon az MVFC elleni vármegyei rangadón két sárgát kapott, így az MLSZ döntése alapján a mai összecsapáson nem ülhetett le a kispadra.

A nagy tét ellenére egyik csapat sem óvatoskodott, ennek köszönhetően egy emlékezetes meccset láthattak a drukkerek. Nem kellett sokat várni az első találatra, mivel egy kontratámadás végén Lévai Dániel vette be Krajcsi Bence kapuját. Szerencsére viszonylag hamar egalizáltunk, ugyanis Szabó Ábel a harmadik minutumban megvillant. A gyors gólváltást követően sem lanyhult az iram, mindkét oldalon akadtak helyzetek. A hetedik percben ígéretes helyről végezhettek el a vendégek egy szabadrúgást, Bognár állt a labda mögé, akinek a bombáját nem fogta Krajcsi. Kicsit később kettőre duzzadt a hátrányunk, hiszen Lévai centerezése Harmati Tamásról jutott a gólvonalon túlra. Szatmári Ákos próbálkozása a jobb alsóban pihent meg, ezzel faragtunk a különbségen. Az eredményjelzőn nem hosszú ideig szerepelt 2-3, mivel egy tetszetős akció végén Bognár ünnepelhetett. Próbáltunk nyomást helyezni az ellenfelünkre, amely több alkalommal hősiesen védekezett, illetve Gémesi Gergő a hárításaival sokszor tört borsot az orrunk alá. Sajnos a szünetig még kétszer rezdült a hálónk: előbb Gáspár Máté fejesét követően nőtt a budaörsiek fórja, majd Lévai kísérlete csorgott be Krajcsiról. Egyébként voltak véleményes szituációk az ellenfél hatosán belül, ám hiába került a földre Deiby és Vass Ottó is, egyszer sem kaptunk büntetőt. A Veszprém-MVFC ütközet első játékrésze 1-1-es állással zárult, így a pihenő során az Aramis állt a virtuális tabella negyedik helyén.

A térfélcsere után már Tóth Benedek őrizte a kapunkat, aki először Lévai eszén járt túl. Aztán Lévai assziszttal jelentkezett, az i-re a pontot Bognár tette fel (2-7). Már-már reménytelenné vált a helyzetünk, de a szívünk vitt minket előre, ezt a mentalitást pedig honorálta a publikum. Deiby két alkalommal is jól találta meg Rácz Zsoltot, aki élt a lehetőségeivel. Vattamány Dávid és Tóth Attila ütközését követően az Aramis játékosának vérzett a feje, de egy turbánnal folytathatta a meccset. Gyűjtögette a faultokat ellenfelünk, bő kilenc perccel a vége előtt már ötnél járt. A hajrához közeledve Deiby vette fel a megkülönböztető mezt, kolumbiai légiósunk a gólpasszai után kilőtte a bal alsót, ezzel 5-7-re módosult az eredmény. Szabó életerős löketével még közelebb zárkóztunk, ám a lefújásig már nem tudtunk egalizálni.

Az Aramis öröme a siker ellenére nem lehet felhőtlen, mert a veszprémiek két vállra fektették az MVFC-t, ezzel ők küzdhetnek meg a Kecskeméttel a bronzéremért. Együttesünk a hatodik pozícióban végzett idén az NB I-ben.

Futsal NB I felsőház 10. forduló
DEAC-Aramis SE 6-7 (2-6)
DESOK, vezette: Szilágyi Norbert, asszisztensek: Takács Ákos, Goneth Béla.
Gólszerzők: Szabó Á. (3., 39.), Szatmári (10.), Rácz (26., 27.), Deiby (34.), ill. Lévai (1., 18.), Bognár (7., 11., 26.), Harmati (10. – öngól), Gáspár (13.)
A DEAC összeállítása: Krajcsi – Vass, Deiby, Tóth A., Szabó Á. Cserék: Tóth Benedek, Bazsányi, Nagy B., Harmati, Szatmári, Rácz, Sándor K., Magyar, Győri. Vezetőedző: Elek Gergő.

Fotók: Derencsényi István