A kupa után a bajnokságot is megnyerhetjük

Nagy Anikó abban bízik, hogy a Debreceni Egyetem alakulata a DESOK-ban ünnepelhet a drukkerekkel.

A DEAC női futsalosai a múlt héten Kecskeméten ismét megnyerték a Magyar Kupát, vasárnap délután pedig a bajnokságban védhetik meg a címüket, ehhez a Budaörs együttesét kellene legyőzniük. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó fináléban jelenleg 2-0-ra vezetünk.

Szeretnénk hazai környezetben a szurkolóink előtt magasba emelni a trófeát, bár ezt valószínűleg meg akarja akadályozni a Budaörs. Ellenfelünk főleg a stabil védekezésre összpontosít, aminek a feltörése a döntő második meccsén nem volt egyszerű feladat (ekkor 1-0-ra nyertünk – a szerk.). Kiválóan ismeri egymást a két együttes, így nagy meglepetésre nem igazán számítok. Akadnak kisebb sérüléssel bajlódó játékosaink, ettől függetlenül teljes lesz a keretünk. A hét első edzésén még sokat beszélgettünk a kupagyőzelemről, ám már az új cél lebeg a szemünk előtt – nyilatkozta Nagy Anikó.

21 esztendős játékosunk nyerőember lett a Messzi István Sportcsarnokban, mivel a Tolnával vívott fináléban ő lőtte az egyetlen gólt a 27. percben.

Pályafutásom alatt nem először szereztem aranyérmet, de a győztes találatom miatt talán ez a legkedvesebb a számomra. A Budaörs elleni elődöntőben az első félidőben elég feszülten játszottunk, szerencsére a szünet után feloldódtunk. Arra számítottunk, hogy a döntő keményebb feladat lesz, és ez a megérzésünk be is jött. Ezen a találkozón szintén nyomott minket egy kicsit a tét, de szerencsére ezt ismét elbírtuk – zárta mondandóját Nagy Anikó.

Fontos információ, hogy a szurkolók az aranycsata harmadik felvonását ingyen tekinthetik meg a DESOK-ban.

Bajnoki döntő 3. mérkőzés
DEAC-Budaörs-Endo Plus Service
2022. 05. 15. (vasárnap) 15:00, DESOK
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-0 a DEAC-nak.

A döntő eddigi végeredményei:
DEAC-Budaörs 3-1
Gólszerzők: Krascsenics (5., 6.), Üveges (36.), ill. Kardosi (27.)

Budaörs-DEAC 0-1
Gólszerző: Krascsenics (23.)