A kupagyőztes érkezik

A Debreceni Egyetem női futsalosai a Szekszárdot fogadják szombat este 19 órától. A koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet miatt a DESOK-ba nem mehetnek szurkolók. Üveges Katalin együttese ősszel már legyőzte a táblázat utolsó helyén szerénykedő ellenfelet.

Eléggé szélsőséges szezont fut eddig a sereghajtó Szekszárd. A pontvadászatban tizenhat összecsapás alatt csupán öt pontot szerzett az együttes, ezzel szemben a Magyar Kupában aranyérmet szereztek a Tolna megyeiek. A fináléban az Astrát fektették két vállra a szekszárdiak, a 4-3-as végeredménnyel záruló döntő hőse a triplázó Kiss Gabriella Krisztina volt. A DEAC október hatodikán már legyőzte a Szekszárdot, az 5-1-es diadal során Üveges Katalin és Horváth Viktória is két gólt szerzett, rajtuk kívül Krascsenics Csilla vette be az ellenfél kapuját.

“Ezen a mérkőzésen eltiltásom miatt nem szerepelhettem” – kezdte a beszélgetést Tóth Nóra. “Sajnálom, hogy a veszélyhelyzet miatt zárt kapus lesz a hétvégi bajnoki. Sokan szoktak kilátogatni a meccseinkre, a nézők szurkolása mindig pluszt ad a csapatnak” – hangsúlyozta a válogatott játékosunk.

Együttesünk az előző fordulóban 3-2-es győzelmet aratott a megyei rangadón a Hajdúböszörmény otthonában. Tóth Nóra szerint egy pillanatra sem adták fel a küzdelmet a HTE csarnokában, ami sikerre vezetett.

“Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a HTE már több együttes dolgát megnehezítette. Nagyon fegyelmezetten védekeztek a böszörményiek, emellett Torma Lilla kiválóan védett. Sajnos a helyzetkihasználással akadtak gondjaink. Ettől függetlenül úgy érzem, végig mi domináltunk az összecsapáson” – nyilatkozta Tóth Nóra, aki ebben az idényben már hat gólt termelt az NB I-ben.

Női futsal NB I 12. forduló
DEAC-Agenta Girls Szekszárd
2020. 03. 14. (szombat) 19:00, DESOK