A Magyar Kupa után a bajnokságot is megnyerhetjük

Fülöp Diána szerint a Debreceni Egyetem alakulata szeretne jobban sáfárkodni a lehetőségeivel.

A DEAC női futsalosai az előző héten történelmi tettet hajtottak végre a Magyar Kupa elhódításával. Üveges Katalin és Quirikó Vivien tanítványait a bajnokságban is mindössze egy győzelem választja el a tróntól. Együttesünk az utolsó lépést a Tolna-Mözs otthonában teheti meg a vasárnap 17 órakor kezdődő összecsapáson. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban jelenleg 2-1-re vezetünk. Vetélytársunk indította jobban az aranycsatát, hiszen az első meccset 2-1-re nyerte meg a DESOK-ban, ám idegenben összejött a visszavágás a 3-2-es diadalunknak köszönhetően. A legutóbbi ütközetet már nézők előtt rendezhettük meg, és akik kilátogatottak a csarnokunkba, biztosan nem felejtik el a drámai csatát. A rendes játékidőben és a ráadásban sem bírt egymással a két alakulat, végül a büntetőknél André Antóniáék tudták megőrizni a higgadtságukat.

“A mentális előny nálunk van a 2-1-es fór miatt, ezzel pedig élni szeretnénk – kezdte a beszélgetést Fülöp Diána. – Parázs meccsre számítok, biztos vagyok benne, hogy a tolnaiak nem feltartott kézzel futnak ki pályára, ám minket sem kell majd félteni. Valószínűleg ismét agresszív letámadással rukkolnak elő, erre is készülünk az edzéseken. A finálé korábbi találkozóin a védekezésünk remekül működött, a helyzetkihasználással akadtak gondjaink, ezen javítanánk. Úgy tudjuk, hogy sok néző lesz a lelátókon, vagyis a hangulattal nem lesz probléma. Le akarjuk zárni vasárnap a párharcot, így nem is motoszkál a fejünkben az ötödik összecsapás gondolata” – hangsúlyozta a DEAC gépezetének egyik “motorja”.

A főpróbánk kiválóan sikerült, ugyanis a múlt héten előbb a budaörsieket, majd az Astrát fektettük két vállra, ennek köszönhetően pedig hazahozhattuk az MK-trófeát a fővárosból.

“Üveges Katalin a kupadöntő előtt motivációs beszédet tartott, amely során kijelentette, hogy történelmi siker kapujában vagyunk. Ettől a mondattól még a hideg is kirázott abban a pillanatban. Szerencsére mindenki átérezte ennek a meccsnek a jelentőségét. Még mindig ízlelgetnem kell, hogy kupagyőztes lettem. Októberben érkeztem a klubhoz Gyuláról, és Katának örökké hálás leszek, hogy megadta nekem a lehetőséget. Kiválóan érzem magam a DEAC-nál, emellett az sem mellékes, hogy rengeteget fejlődtem. A hab a tortán pedig a bajnoki cím megszerzése lenne” – zárta mondandóját Fülöp Diána.

 

Női futsal NB I döntő 4. mérkőzés
Tolna-Mözs-DEAC
2021. 05. 16. (vasárnap) 17:00, Tolna Városi Sportcsarnok
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-1-re vezet a DEAC.