A második félidőben döntöttük el

A Debreceni Egyetem alakulata a triplázó Krascsenics Csilla vezérletével legyőzte az újoncot.

A DEAC női futsalosai az Újpesttel csaptak össze az NB I második fordulójában. Nem indult valami jól a mérkőzés, ugyanis a lila-fehérek Kovács Anikó találatával már a harmadik percben megszerezték a vezetést. A hazaiak viszonylag sokáig őriztek az előnyüket, de a 14. minutumban Krascsenics Csilla szélről leadott lövésével egalizáltunk. A szünetig már egyik helyzetből sem született gól, így 1-1 állt az eredményjelzőn.

Az öltözőben sikerült rendezni a sorainkat, ennek köszönhetően pedig rövid idő alatt leszakítottuk magunkról a fővárosiakat egy 3-0-s sorozattal.  Előbb Horváth Viktória emelt az üres kapuba, kicsit később Csepregi passzából Krascsenics köszönt be, majd Fülöp Diána járt túl az újpesti kapus eszén. Sokáig úgy festett, hogy 1-4 lesz a végeredmény, de Krascsenics Csilla a 39. percben harmadik góljával feltette a koronát a saját teljesítményére, húzóemberünk egy kontra végén ünnepelhetett újra.

Már az elejétől domináltuk a mérkőzést, ennek ellenére mind támadásban, mind védekezésben tompák voltunk, és a hazaiak egy védekezési hibát kihasználva megszerezték a vezetést. Az első játékrészben főleg távoli lövésekkel próbálkoztunk, de ezek nem igazán voltak veszélyesek. Csicsu góljával sikerült egálra menteni az első félidőt, de éreztem, hogy a szünetben fel kell rázni a lányokat. Szerencsére a második félidőre nem csak játékban, hanem mentalitásban is feljavultunk, ennek köszönhetően gyorsan fordítottunk. A térfélcsere után már alkalmaztuk azokat a dolgokat, amiket megbeszéltünk, és ennek meglett az eredménye. Az Újpest ezen a találkozón is bizonyította, hogy van keresnivalója az élvonalban. – összegzett Quirikó Vivien.

Női futsal NB I 2. forduló
Újpest FC-DEAC 1-5 (1-1)
Kistarcsai Városi Sportközpont, vezette: Liebhardt András, asszisztensei: Dévényi Balázs, Antal Melinda Ágnes.
Gólszerzők: Kovács A. (3.), ill. Krascsenics (14., 23., 39.), Horváth V. (22.), Fülöp (24.)
A DEAC összeállítása: Torma – Tóth N., Fülöp, Krascsenics, Horváth V. Cserék: Kopjári, Csepregi, Pócsik, Nagy A., Üveges, Gajzágó, Czégény. Vezetőedző: Quirikó Vivien.