A négyes döntő a tét

Pócsik Lívia optimista, szerinte a Debreceni Egyetem csapata el tudja tüntetni az egygólos különbséget.

A DEAC női futsalosai vasárnap 17 órától a TFSE elleni mérkőzéssel nyitják a 2021-es esztendőt. A fővárosi összecsapáson eldől, hogy melyik csapat jut a legjobb négy közé a Magyar Kupában. A december 20-án megrendezett odavágó az ellenfelünknek sikerült jobban, hiszen 2-1-re nyert a DESOK-ban.

“Nem tartom ledolgozhatatlannak a különbséget” – szögezte le Pócsik Lívia. “Örömteli tény, hogy a jelek szerint teljes kerettel utazhatunk Budapestre. Az első mérkőzést jól kezdtük, ennek ellenére sajnos hamar hátrányba kerültünk, de szerencsére még a szünet előtt egyenlítettünk. A második félidőben ígéretes helyzeteket dolgoztunk ki, ám ezeket nem tudtuk gólra váltani. A TFSE picit pontosabb volt a kapu előtt, ezért diadalmaskodott. Remek játékosok alkotják ellenfelünket, elég csak Pádár Anitára, Tell Zsófiára, Folk Zsuzsannára és Gruber Brigittára gondolni. Ősz Csengét kiváló kapusnak tartom, ha elkapja a fonalat, nagyon nehéz túljárni az eszén” – hangsúlyozta 22 esztendős futsalosunk.

Üveges Katalin tanítványai a párharc első felvonása után kisebb pihenőt kaptak, a munka hétfőn folytatódott. A lányok feltöltődve és bizakodva hangolnak a következő feladatokra.

“A szünet során több időt tudtam fordítani a szakdolgozatomra, emellett a vizsgáimat is letudtam. Az ünnepek ugyan szűk családi körben, ennek ellenére jó hangulatban teltek. Hogy milyen reményekkel vágok neki ennek az évnek? Bízom benne, hogy a bajnokságban az első helyen zárunk, emellett örülnék, ha a Magyar Kupában is győzedelmeskednénk” – mutatott rá Livi, aki a sportszervező szakon tanul. Ha minden jól alakul, idén államvizsga vár rá, majd ősztől a mesterszakon szeretné gyarapítani a tudását.

Női futsal Magyar Kupa 3. forduló (visszavágó)
TFSE-Szertarsport.hu-DEAC
2021. 01. 10. (vasárnap) 17:00, Vasas Sportcsarnok – zárt kapuk mögött

Fotók: Kovács Anikó, Derencsényi István