A rangadó után is hibátlan a mérlegünk

A Debreceni Egyetem U20-as alakulata fordulatos összecsapáson szerzett egy pontot.

Legutóbb Kecskeméten vendégeskedtek a DEAC fiatal futsalosai. U17-es játékosainkra igazi rangadó várt, hiszen a hírös városiak hozzájuk hasonlóan hibátlan mutatóval büszkélkedhettek a forduló előtt. A hazaiak rajtoltak jobban, Gondi Károly a második percben kétszer is beköszönt. A gyengébb startot követően kellett egy kis idő, mire összekaptuk magunkat, de Tercza Gergő és Kopjári Soma találataival a 17. percben utolértük az ellenfelünket. A szünetig még mindkét csapat egy-egy gólt szerzett, így az első félidő 3-3-as döntetlennel zárult.

A második játékrész elején újra a házigazda tett egy lépést a három pont felé Kajtár megoldásának hála. Sokáig nem módosult az eredmény, aztán a hajrát szerencsére jobban bírtuk, Tercza és Kopjári ismét túljárt a kecskeméti kapus eszén, ezzel 5-4-re győztünk.

“Nagyon színvonalas mérkőzésen sikerült megszereznünk a három pontot. Ellenfelünk vezetése után sem kapkodtunk, játszottuk az edzéseken tanultakat, és ezt extra egyéni teljesítményekkel sikerült ötvöznünk. Gratulálok a fiúknak a teljesítményükért, büszke vagyok rájuk!” – összegzett Zákány Ferenc.

Csütörtökön újabb rangadót vívnak Zákány Ferenc tanítványai, akik a listavezető Berettyóújfalut fogadják a DESOK-ban 16 órától.

A tabella:

U20-as tehetségeink hamar hátrányba kerültek, de az első játékrész derekán már 3-1-re vezettek. A szünetig újabb fordulat következett, hiszen a hálónkat háromszor is megzörgette a Kecskemét. A második félidőben ugyan kétszer is nálunk volt a fór, de végül be kellett érnünk a remivel.

“Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, a Kecskemét a meccs nagy részében öt a négy elleni játékot alkalmazott. Ebből az első félidőben sok helyzetet tudtak kialakítani, amikből gólokat szereztek. Mi sajnos kevésbé használtuk ki a hibáikból adódó lehetőségeket. A második játékrészben már jól vedekeztünk, viszont a helyzetkihasználásunk nem javult az előző találkozóhoz képest. Ha megfelelően koncentrálunk ilyen szituációkban, sikeresebbek leszünk” – vélekedett Siska Gergő.

A tabella:

Fiú Futsal I. osztály U17 Keleti csoport 9. forduló
SG Kecskemét Futsal-DEAC 4-5 (3-3)
Gólszerzők: Gondi (2., 2.), Kajtár (19., 24.), ill. Tercza (15., 36.), Kopjári (17., 37.), Komádi (20.)
A DEAC összeállítása: Harangi – Komádi, Kopjári, Tóth Cs., Puskás A. Csere: Tercza. Edző: Zákány Ferenc.

Fiú Futsal I. osztály U20 Keleti csoport 9. forduló
SG Kecskemét Futsal-DEAC 6-6 (4-3)
Gólszerzők: Marsa (2.), Domokos (15.), Erhardt (17.), Jánosi (20., 32.), Kovács Á. (34.), ill. Komlósi (2., 24., 33.), Sándor K. (6.), Konyári (10.), Serestyén (24.)
A DEAC összeállítása: Juhász – Sándor A., Serestyén, Konyári, Komlósi. Cserék: Harangi, Mónus, Sándor K., Megyessy. Edző: Siska Gergő.