A veretlen Kecskemétet fogadjuk

Szatmári Ákos szerint a Debreceni Egyetem alakulatának akkor lehet reális sansza a győzelemre, ha az összes játékosa maximális fordulatszámon fog pörögni.

A válogatott szünet után az ötödik forduló következik a futsal NB I-ben, a DEAC péntek este 18.30-tól a Kecskemétet látja vendégül a DESOK-ban. Nem lesz könnyű dolga Elek Gergő legénységének, hiszen az ellenfél ebben az idényben még veretlen, a Haladás elleni rangadója döntetlennel zárult, aztán sorrendben a Nyírbátort, az Újpestet és az ELTE-BEAC csapatát fektette két vállra. A “hírös” városiak eddig huszonkét gólt lőttek a bajnokságban, a legeredményesebb játékosuk Pál Patrik hat találattal.

Alakulatunk négy összecsapáson hét egységet szerzett, ezzel jelenleg az ötödik helyen áll a tabellán. Sajnos nem lesz teljes a keretünk, hiszen Berecz Rafael, Szabó Ábel és Tóth Attila is sérüléssel bajlódik.

Nagyon erős és egységes csapat érkezik hozzánk, nem lepne meg, ha a szezon végén a dobogón végezne, bár erről még kicsit korai beszélni. A kecskemétieknél főleg a válogatott játékosok számítanak húzóembereknek, ettől függetlenül mindenkire figyelnünk kell. Szeretnénk itthon tartani a három pontot, bár ez nem ígérkezik könnyű feladatnak, de ha mindenki kiadja magából a maximumot, akkor lehet esélyünk. A hiányzóink miatt sem irigylésre méltó a helyzetünk, ám igyekszünk ezzel is megbirkózni. Minden szempontból remek döntést hoztam, amikor nyáron elfogadtam a DEAC ajánlatát. A taktikai elemek elsajátításával jól haladok, emellett a beilleszkedés nem okozott gondot, mivel egy befogadó közegbe csöppentem – nyilatkozta a Berettyóújfalutól érkezett Szatmári Ákos.

Fiatal játékosunk az előző héten hazavihette a Debreceni Egyetem Kiváló Sportolója díjat, amit gárdánkból Krajcsi Bence szintén megkapott.

Hatalmas megtiszteltetés ez a kitüntetés, bár az igazat megvallva nem igazán számítottam arra, hogy én is átvehetem. Eddig is próbáltam a sport mellett az egyetemen is minél jobban helytállni, ez nem változik a jövőben sem – hangsúlyozta Szatmári.

Futsal NB I 5. forduló
DEAC-SG Kecskemét Futsal
2022. 09. 23. (péntek) 18:30, DESOK