Átalakult csapattal vette kezdetét a felkészülés

Tihanyi Csaba vezetőedző szerint az új igazolások komoly rutinnal rendelkeznek, így nem nulláról kezdődik az építkezés.

Jelentősen átalakult kerettel vágott neki a DEAC férfi futsalcsapata a felkészülésnek. Korábban már beszámoltunk arról, hogy Berecz Rafael, Harmati Tamás, Nagy Bence, Nyerges András, Thiago, Tóth Attila, Tóth Benedek és Siska Gergő sem marad együttesünknél. Érkezési oldalon Szabó Steven, Vincze Szabolcs, Balázsi Attila, Krajnyák Zsolt, Kovács Ádám, Erdei Kristóf és Erdei Szabolcs neve szerepel, ám ez a lista még bővülni fog, hiszen egy spanyol légiós hamarosan a cívisvárosba költözik. Az újak közül Szabó nem állhat Tihanyi Csaba vezetőedző rendelkezésére, mivel nemrég súlyosan megsérült (elszakadt a keresztszalagja), így műtét és hosszú kihagyás vár rá.

Kiváló kapusunk, Faragó Ádám nyújtás közben

Sokan állítják azt, hogy nem feltétlenül jó, ha ekkora változások vannak egy csapatnál, de mi próbálunk pozitívan hozzáállni a helyzethez. Szerencsére azokat a játékosokat tudtuk szerződtetni, akiket szerettünk volna. Az érkezők már jelentős rutinnal rendelkeznek, mivel több éve futsaloznak, ezért nem az alapoktól kell kezdeni az építkezést. Zömében fiatalokat igazoltunk, ennek lehetnek hátrányai, ám ezeket próbáljuk minél hamarabb orvosolni. Örülök, hogy a csapatkapitány, Vass Ottó sokat segít az érkezőknek a beilleszkedésben. Különböző csapatépítő programokat tervezünk, például hétfőn versenyfőzést tervezünk. Valószínűleg hasznos tapasztalatokkal gazdagodom ekkor, mivel láthatom, hogy a srácok mennyire tudnak összedolgozni, valamint milyen közöttük a kohézió. Steven kiesése minden szempontból érzékeny veszteség, ennek ellenére nem dőlhetünk a kardunkba. A keret véglegesnek mondható, ám ha bejelentkezik egy százszoros válogatott klasszis, és kijelenti, hogy itt akarja folytatni a karrierjét, akkor előtte nyilván nem zárjuk be az ajtót – fogalmazott mosolyogva Tihanyi Csaba.

Tihanyi Csaba vezetőedző

Az első edzőmeccsre nem kell sokat várni, mivel játékosaink pénteken az élvonalba feljutott TFSE-vel csapnak össze. Ezt követően a Nyíregyházával és az Újpesttel is találkoznak Faragó Ádámék.

Ezeken az összecsapásokon azt tervezem, hogy mindenkinek játéklehetőséget adok. Bizakodó vagyok, remélem, hogy a fiúk élnek majd az eséllyel – hangsúlyozta a tréner.

Jó hangulatban zajlott az edzés

Alakulatunk az előző idényben bejutott a felsőházba, és végül az ötödik helyen végzett az NB I-ben. A szurkolók abban bíznak, hogy Tihanyi Csaba legénysége az új szezonban is az élbolyban zár majd.

Fejlődni és építkezni akarunk, de emellett profi sportemberek vagyunk, vagyis minél több meccset meg akarunk nyerni. Ki kell tűznünk magunk elé a felsőházba jutást. Ha mindenki kihozza magából a maximumot, akkor nem hinném, hogy problémánk lenne. A bajnokság erőviszonyáról jelenleg nehéz beszélni, mivel akadnak még bőven kérdőjelek – zárta mondandóját Tihanyi Csaba.

Zöld mezben egyik új igazolásunk, Balázsi Attila

Fotók: Derencsényi István