AUGUSZTUSBAN MÁR SIKERÜLT

A Debreceni Egyetem férfi futsalosai a Veszprém elleni mérkőzéssel zárják a hetet. Elek Gergő együttese pénteken 18.30-tól fogadja a kilencedik helyen álló riválist a DESOK-ban. Az első fordulóban már felülmúltuk a veszprémieket, és ezúttal is erre készülnek Rácz Zsolték.

A DEAC az előző három tétmeccsét elveszítette: Szentes-Bíró Tamásékat a bajnokságban a Kecskemét és a Haladás győzte le, míg a Magyar Kupában a TFSE-Szertarsport.hu állította meg a csapatunkat. Javítani a Veszprém elleni mérkőzésen lehet. Ellenfelünk az előző idényben a harmadik helyen végzett az NB I.-ben, de idén eddig csak árnyéka önmagának. Frank Tamás tanítványai kilenc találkozójukból hetet elveszítettek, csupán a Dunaferrt és a Kecskemétet fektették két vállra. Jó emlékeink vannak a bakonyaikról, hiszen az első játéknapon 4-2-es győzelmet arattunk a veszprémi csarnokban. Az összecsapást Tóth Attila mesterhármassal zárta, de Krajcsi Bence találata miatt is emlékezetes marad a diadal.

“Az augusztusi összecsapásból bátran kiindulhatunk. Akkor a kiváló csapatmunkának köszönhetően tudtuk elérni a bravúrt. Egymásért is küzdöttünk, hasonló mentalitásra lesz szükség pénteken. Riválisunk egy gyors és dinamikus együttes, amelynek egyik kulcsembere Tatai József. Az összecsapáson a védekezésünk lesz kulcsfontosságú. Csalóka a veszprémiek eddigi szereplése, hiszen tavaly bronzérmesek lettek, és abban bíztak, hogy idén is hasonló teljesítményt nyújtanak” – nyilatkozta Rácz Zsolt, aki hozzátette, a céljuk a három pont begyűjtése.

A DEAC az alapszakasz felénél az ötödik helyet foglalja el a táblázaton. Ugyan az előző két játéknapon vesztesen hagytuk el a játékteret, ennek ellenére nem érheti kritika a fiúk eddigi teljesítményét.

“Rosszkor jött a válogatott szünet, de azt nem mondanám, hogy gödörben lennénk. Főleg a Kecskemét elleni fiaskó a fájó, a Halitól ki lehet kapni. A sikertelenség nem nyomta rá a bélyegét a csapat hangulatára. A keretünket figyelembe véve elégedettek lehetünk az eddigi szereplésünkkel, az idényt két bravúrral kezdtük. Bízom benne, hogy meg tudjuk tartani a jelenlegi pozíciónkat, így a tavasszal a felsőházban szerezhetnénk értékes tapasztalatokat” – fogalmazott Rácz.

Férfi Futsal NB I. 10. forduló
DEAC-Futsal Veszprém
2019. 11. 15. (péntek) 18:30, DESOK