Az egyik nagy riválist fogadjuk

André Antónia abban bízik, hogy a Debreceni Egyetem együttese ismét begyűjti a három pontot.

A DEAC női futsalosai a kisebb gödörben lévő Astrát látják vendégül vasárnap 18 órától a DESOK-ban. A harmadik helyen álló gárda az előző hat bajnokijából csupán egyet tudott behúzni. Ennek ellenére sem szabad lebecsülni Dombó János tanítványait, és ezzel tisztában vannak az éllovas cívisvárosiak is. Ebben a szereposztásban egyébként a hazai környezet még egyik félnek sem hozott szerencsét a mostani szezonban, ugyanis az Astra 5-2-re nyert a csarnokunkban októberben, majd decemberben 4-1-re vágtunk vissza az üllői létesítményben.

“Vezetjük a tabellát, ennek köszönhetően mindenki el akar kapni bennünket. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az Astra az egyik legnagyobb riválisunk, így nagyon nehéz mérkőzésre számítunk, de győzni szeretnénk – világított rá André Antónia. – Az előző fordulóban a Tolna 3-2-re verte az üllőiket. Ezt a találkozót Kota Gabi és Ganczer Hajni is kihagyta, ám úgy gondolom, ellenünk már szerepelni fognak. A jelek szerint végre teljes kerettel tudunk kiállni, annak ellenére, hogy apróbb sérülések és betegségek akadnak nálunk. Örömteli lenne, ha kapott gól nélkül zárnánk a hétvégi összecsapást. Nyilván akkor sem bánkódnék, ha kiélezett küzdelemben diadalmaskodnánk, mondjuk, egy 3-2-es sikert zokszó nélkül elfogadnék. A felsőházba már bejutottunk, ennek ellenére megtartanánk az első helyet. Ennek főleg a presztízs az oka, hiszen a legjobb négy között már nincs gyenge csapat” – hangsúlyozta a 21. születésnapját a hónap közepén ünneplő kulcsemberünk.

André Antónia térdsérülése után egyre jobb formába lendül, ezt támasztja alá, hogy idén már három bajnokin is beköszönt.

“A visszatérésemet követően időre volt szükségem ahhoz, hogy felvegyem a ritmust. Úgy érzem, jó úton járok, az állóképességemet már visszanyertem, és szerencsére a térdem is megerősödött” – hangsúlyozta játékosunk, aki ebben az idényben már nyolc találatnál jár az NB I-ben.

A rangadót a DEAC Youtube-csatornáján élőben lehet megtekinteni.

NB I 14. forduló
DEAC-Astra-HFC Üllő
2021. 02. 28. (vasárnap) 18:00, DESOK – zárt kapuk mögött

Az aktuális állás: