Az MLSZ is felfüggesztette a bajnokságokat

Borítékolható döntést hozott a Magyar Labdarúgó Szövetség. Az MLSZ egy közleményt adott ki, amelyben bejelenti, hogy azonnali hatállyal felfüggeszti a szövetség valamennyi szervezett versenyprogramját és képzési eseményét, átmeneti időre, újabb döntéséig. Ez a határozat érinti az NB III-ban szereplő futballistáinkat, valamint az első osztályban érdekelt férfi és női futsalosainkat is.

A Debreceni Egyetem labdarúgói a hétvégén a Hatvant győzték le 1-0-ra. Schön László csapata ezzel a sikerrel átvette a vezetést az NB III Keleti csoportjában. A jelek szerint egy ideig biztos, hogy az élen fogunk állni, hiszen az MLSZ úgy döntött, hogy határozatlan ideig felfüggeszti a bajnokságokat. Ez a döntés futballistáink mellett a női és a férfi futsalosainkat is érinti.

Íme az MLSZ közleménye:

“Az MLSZ Elnöksége – a hatóságok döntésével összhangban – azonnali hatállyal felfüggeszti a szövetség valamennyi szervezett versenyprogramját és képzési eseményét, átmeneti időre, újabb döntéséig.

A felfüggesztés idejére mindennemű személyes részvételű sporttevékenység (pl. edzés) szüneteltetése is javasolt. Az Elnökség felhívja a sportszervezeteket a sportolók és sportszakemberek otthon tartózkodására vonatkozó előírások megalkotására és betartására.”

Női futsalcsapatunk eredetileg szombaton lépett volna pályára, de a Szekszárd a koronavírus miatt nem utazott el Debrecenbe. Férfi futsalosaink pénteken a Kecskemétet fogadták volna, ám ezt a meccs sem rendezik meg.