Az NB I-ben is bizonyítana Szabó Ábel

A Debreceni Egyetem férfi futsalcsapatának játékosai jól megérdemelt pihenőjüket töltik. A színfalak mögött komoly munka zajlik, hiszen épül a keret a következő idényre. Szabó Ábel az új szezonban már a legmagasabb osztályban teheti le névjegyét.

A tervek szerint a DEAC férfi futsalosai július közepén vágnak bele a felkészülésbe. Az alapozást már Szabó Ábel is a felnőttekkel kezdi meg. 20 éves tehetségünk az előző idényben tizennégy gólt termelt az U20-as bajnokságban.

“Az igazat megvallva kicsit meglepett Elek Gergő döntése. Körülbelül egy éve kezdtem el futsalozni a DSI-ben, ahol Kozma Misi bácsi volt az edzőm. Ő segített abban, hogy a DEAC-hoz kerüljek. Az utánpótlás-bajnokságban igyekeztem a maximumot kihozni magamból. A védekezésemben akadtak hiányosságok, támadásban pedig főleg a kreativitásomra építettem. Örülök a tizennégy találatomnak, de úgy vélem, egy sportoló sosem lehet teljesen elégedett, mindig lehet jobb teljesítményt nyújtani” – nyilatkozta Szabó.

Az ifjú játékos tisztában van vele, hogy sokat kell még fejlődnie ahhoz, hogy a legmagasabb osztályban is húzóemberré váljon. Egyébként Szabó még nem lépett pályára az élvonalban, a tűzkeresztségen az új idényben eshet át.

“Főleg fizikálisan kell előrelépnem. Ebben nagy segítséget nyújt majd Pallai Zsolt erőnléti edző, akivel külön edzéseken dolgozhatok. A játék intenzitása jóval magasabb az élvonalban, ahhoz képest, amit eddig megszoktam, így a döntéshozatal terén gyorsabbá kell válnom. A figurákat igyekszem minél hamarabb megtanulni. Szerencsére a csapattársaim nagyon segítőkészek, ha kérdésem van, bárkihez bizalommal fordulhatok. Elek Gergő elmondta, ne fogjam fel kudarcként, ha esetleg nem sikerül valami elsőre vagy ismét az utánpótlás-bajnokságban kell szerepelnem” – zárta mondandóját Szabó Ábel.