Az Újpest vár ránk

A Debreceni Egyetem alakulata hazai környezetben nem bírt a budapestiekkel, pedig a szünetben két góllal vezetett. Most a három pont a cél.

A DEAC férfi futsalcsapata csütörtök este az Újpest otthonában játszik bajnokit, a találkozó 20.45-kor kezdődik. A két gárda aktuális pozícióját figyelembe véve nagy küzdelem várható, mivel tizenkét fordulót követően az újpestiek a nyolcadik, a cívisvárosiak pedig a hetedik helyen állnak a tabellán. Tihanyi Csaba legénysége augusztus közepén a DESOK-ban már összecsapott a lila-fehérekkel, akkor 3-3-as végeredménnyel zárult a találkozó. A reminek a fővárosiak örülhettek jobban, mivel a szünetben még 3-1 szerepelt az eredményjelzőn.

A tizennégy ponttal rendelkező újpestieknek eddig a november nem úgy sikerült, ahogy remélték. A hónap elején Nyírbátorban futottak bele egy 7-1-es vereségbe, aztán a múlt héten Veszprémben 6-0-ra kaptak ki. A IV. kerületi alakulat legeredményesebb tagja Lipl Noel Lukács, ő eddig kilenc alkalommal volt eredményes a bajnokságban.

A DEAC a legutóbbi fellépésén 4-1-re verte az újonc Maglódot. Ezen a találkozón Tóth Attila és Thiago osztozott a találatainkon, mindkét játékosunk kétszer köszönt be. Jó lenne, ha Újpesten szintén összejönne a diadal, bár ez nem ígérkezik könnyű feladatnak, mivel korábban például a Kecskemét is pontokat hullajtott ott.

NB I 13. forduló
Újpest FC-220Volt-DEAC
2023. 11. 16. (csütörtök) 20.45, UTE Atlétikai Stadion