Bajnoki címet szerezne Krascsenics Csilla

A Debreceni Egyetem női futsalcsapata a második helyen állt, amikor az MLSZ bejelentette, hogy a bajnokságot nem fejezhetik be az együttesek. A DEAC-hoz tavaly nyáron csatlakozott Krascsenics Csilla, aki gólerős játékának köszönhetően hamar húzóemberré vált.

Ugyan az MLSZ döntésének hála a 2019/2020-as szezon a koronavírus miatt idő előtt lezárult, ennek ellenére női futsalosaink nem tétlenkednek. Üveges Katalin alakulata heti két edzésen vesz részt a DESOK-ban.

“Eleinte heti négy tréninget terveztünk, de a szövetség bejelentése átírta a forgatókönyvet. A programban az erősítés mellett technikai feladatok és labdás gyakorlatok is szerepelnek. Hasznosak ezek a foglalkozások, hiszen meg tudjuk őrizni a formánkat” – nyilatkozta Krascsenics Csilla.

A 22 éves futsalost tavaly nyáron igazoltuk le. Krascsenics megszerzése remek lépésnek bizonyult, ugyanis az NB I-ben tizennyolc gólt szerzett. Érdekesség, hogy az egész mezőnyben nála többször csak Pádár Anita ünnepelhetett, a TFSE kulcsembere huszonhét találatot termelt.

“Ki merem jelenteni, hogy a pályafutásom legkiemelkedőbb szezonját produkáltam, de nem elégszem meg ennyivel, a következő idényben még jobb akarok lenni. Rengeteget tanultam az elmúlt hónapok során. Hálás vagyok a csapattársaimnak, akik egyből befogadtak. Bíztam benne, hogy meg tudjuk szerezni a bajnoki címet, ám erre idén nem volt lehetőségünk. Ettől függetlenül nem tettem le erről a célomról. Jól érzem magam, a körülmények kifogástalanok az együttesnél. Hosszú távra tervezek a DEAC-ban” – jelentette ki Csilla.

A csapatunk tizenhat mérkőzés alatt harminckét pontot szerzett. Tőlünk több egységgel csupán a TFSE-Szertarsport.hu rendelkezett. A Magyar Kupában egy hajszál választott el minket a négyes döntőtől, ám a Tolna végül egy góllal nyerte meg a negyeddöntős párharcot.

“A rajtunk remekül sikerült, sokáig vezettük a táblázatot, majd egy kisebb gödörbe kerültünk, de szerencsére ki tudtunk ebből kecmeregni. Hogy melyik meccs a legkedvesebb a számomra? Az Astra elleni 4-3-as győzelmünket tudnám kiemelni. Ellenfelünk a szünetben két góllal vezetett, ám sikerült fordítanunk. Úgy gondolom, erre nem sok csapat lett volna képes. Még most is libabőrös vagyok, ha visszagondolok erre a bajnokira” – zárta mondandóját Krascsenics Csilla.