Berettyóújfaluban tartottuk a főpróbát

A Debreceni Egyetem férfi futsalcsapata augusztus 31-én a Nyírgyulaj ellen vívja az első NB I-es bajnokiját a 2020/2021-es szezonban. Elek Gergő legénysége hétfőn a Mezei-Vill otthonában vendégeskedett.

A DEAC férfi futsalosai keretbe foglalták az idei edzőmeccseket: az első és az utolsó felkészülési találkozót is a berettyóújfaluiakkal vívták. Két és fél hete a megyei rivális a DESOK-ban 3-2-es győzelmet aratott, ekkor Siska és Kántor szerezte csapatunk góljait. A hétfői összecsapást az MVFC otthonában rendezték meg. A hazaiak jobban kapták el a rajtot, így hamar kétgólos előnyre tett szert. A szünetig ritmust váltottak Ráczék, ennek köszönhetően összejött a fordítás (2-3). A második játékrészben aztán ismét bevettük az ellenfél kapuját, de a kétgólos hátrányát ledolgozta a bajnoki cím egyik esélyesének tartott Berettyóújfalu, amely az utolsó pillanatokban a győzelmet is kicsikarta.

“Katasztrofálisan mentünk bele a meccsbe, az újfaluiak öt perc alatt elmentek kettővel. Komoly egyéni hibákat vétettünk hátul, ezek a bajnokikon nem fognak beleférni. Ezután egyre többet volt nálunk a labda, mind felépített támadásból, mind erőszakos labdaszerzésből gólokat tudtunk szerezni, a védekezésünk pedig összeállt, jól néztünk ki, megérdemelten vezettünk. A második félidő újra hullámvölggyel kezdődött, amit ezúttal átvészeltünk, sőt, növeltük az előnyt. Ez felhozott minket, úgy éreztem, kezünkben tartjuk a mérkőzést. Gyakorlatilag a semmiből szépített az ellenfél egy véleményes büntetőnek köszönhetően, ekkor kezdtem érezni, hogy fáradunk. Véleményem szerint kifejezetten nagy iram jellemezte végig az összecsapást. A végén Fortuna egy gólt adott nekik, aminek örülök, mert így a bajnokin nekünk jön eggyel. Ettől függetlenül ikszes meccs volt. Látjuk a hibáinkat, amiket megpróbálunk kijavítani. Úgy gondolom, ha a tavalyi bajnok otthonában így tudunk játszani, akkor felkészültünk a bajnokságra” – nyilatkozta Elek Gergő vezetőedző.

A Debreceni Egyetem alakulata hétfőn már bajnokit játszik, az első ellenfél a Nyírgyulaj lesz.

MVFC Berettyóújfalu-DEAC 5-4 (2-4)
A DEAC gólszerzői: Siska, Tóth A., Two, Rácz