Bizakodva várják a felsőházi küzdelmeket

A Debreceni Egyetem futsalcsapatának kapusa, Krajcsi Bence értékelte az alapszakaszt, és beszélt az esélyekről a hétfőn kezdődő rájátszás felsőházában.

Az alapszakasz sikeres zárásával, jövő héten már a felsőházban kezdik a küzdelmet a DEAC férfi futsalosai. Hétfő este Veszprémben lép először pályára a csapat, a lejátszott meccsek kiemelt fontosságúak, akár 1-1 pont is sorsdöntő lehet. A csapat kapusát, Krajcsi Bencét kérdeztük, hogyan tekint az előttük álló időszakra.

– Hogyan értékeled az alapszakaszt?

– Hullámzónak mondanám természetesen, aki követ minket az látja, hogy nem volt sima a felsőház elérése. Az alapszakasz elején szépen jöttek a pontok, jól ment a szekér, mindenkinek összejött, amit eltervezett. Aztán bejött ez az újév, azóta nem sok meccset sikerült nyerni, szinte csak azt az egyet, amivel bebiztosítottuk a helyünket a felsőházba, igaz nem volt egy bravúr, de hoztuk a „kötelezőt”. Most egy kicsit hullámvölgyben vagyunk, de így, hogy egy új feladat kezdődik, aminek nagyobb tétje van, a csapat összekapja magát.

– Melyik meccs volt számodra különösen izgalmas, emlékezetes?

– Mérkőzést nem nagyon tudok kiemelni, ugye most ott tart a bajnokság, hogy mindenhol vannak külföldi légiósok, válogatott játékosok, minden csapat ellen nagyon-nagy csatákat vívtunk. Amelyik a legizgalmasabb lehetett számomra, az a Fradi elleni 3-1, amit nagyon átéltem és égett a társaság. Talán a legjobb meccs, amelyen nagyon jól játszottunk, az a Kecskemét elleni 4-0 -s hazai győzelmünk volt. Ezzel zártuk az évet, és szerintem ott nagyon egyben volt az egész csapat, mindenki azt nyújtotta, amit tud.

– Miként készültök a felsőházra? Milyen a hangulat a csapatnál?

– Most, hogy így éreztük már az alapszakasz végét, kicsit mintha leült volna a csapat és nem feltétlenül azt nyújtotta mindenki, ami tőle telik. Nekem is volt egy hullámvölgyem. A válogatottba azért hívtak be, mert a lábbal való játék jól megy nekem, de pont egy olyan helyzetet éltem át, hogy ebben hibáztam. A vége felé mindenki összehozott olyan hibákat, amiket nem kellett volna, viszont a felsőház teljesen más lesz, ott már nagyobb a tét, nem csak három, hanem itt egy pont is dönthet. Más arcunkat kell megmutatni, bizonyítani kell, mert dobogós helyezésekről döntenek a mérkőzések. A hangulat jó, a héten kiválóan edzettünk, a hétfői, Veszprém elleni mérkőzésre pontszerzés reményében utazhatunk. Remélem, mindenki odateszi magát, én is a legjobbat igyekszem kihozni magamból, ha ott állok majd a kapuban.

– Milyen esélyekkel vágtok neki a küzdelmeknek?

– A Berettyóújfalu és a Haladás már szinte külön kategória, profizmus jellemzi őket. Azt gondolom, hogy a harmadik hely elérhető, mivel a Veszprémnek is tudunk nehéz pillanatokat okozni. A hazai pályánk teljesen más, itt bárki megszenved, ritkán kapunk ki itthon. A Kecskemét, Veszprém és közöttünk dől majd el szerintem a harmadik hely sorsa, szeretnénk bravúrt elérni, ami a végső sorrendet illeti. Komoly céljaink vannak, nem az esélytelenek nyugalmával vágunk neki a felsőháznak.

Szentandrássy László