BL-indulást ér a remek teljesítmény

A Debreceni Egyetem női futsalosai a második helyen végeztek a strandfoci NB I-ben. Üveges Katalin együttese jövőre a Bajnokok Ligájában szerepelhet, a tornának Portugália adhat otthont.

A DEAC az első hétvégét három diadallal zárta a balatonlellei Napfény Strandon, a makuláltan mérlegbe csupán a Metis elleni hosszabbítás utáni vereség rondított bele. A lányok szombaton a Budaörs ellen 3-2-re maradtak alul, de a Nyírséggel vívott találkozón sikerült javítaniuk. A vasárnapi játéknapot a Tolna legyőzésével indítottuk, majd a Ziccert a “túlórában” tudtuk felülmúlni. Női futsalcsapatunk végül az Astra-játékosokra épülő Keresztes Lovagok mögött a második pozícióban zárt.

“Kiegyenlített mezőnyben tudtuk megszerezni az ezüstérmet, az első helyről csupán egy ponttal csúsztunk le” – kezdte a beszélgetést Üveges Katalin. “Senki ellen nem lehetett biztosra menni, mindig történtek meglepetések. Szombaton az eső és a rossz idő sem könnyítette meg a csapatok dolgát. Az utolsó meccsen a Ziccer ellen lehetőségünk nyílt a bajnokság megnyerésére, ehhez a rendes játékidőben kellett volna győznünk, ám ez sajnos nem sikerült. Ettől függetlenül nagyon értékes volt ez a két hét, az élmények nagy löketet adnak az alapozáshoz. A csapatépítés szempontjából ugyancsak hasznosnak gondolom ezt az időszakot, különböző programokkal tudtuk erősíteni a kohéziót. Örömmel láttam, hogy mindenki remekül érezte magát Balatonlellén.”

Futsalosaink az ezüstéremnek köszönhetően a nemzetközi porondon is megmérettethetik magukat 2021-ben. Pontos időpontja még nincs a BL-nek (a hírek májusi dátumról szólnak), csak annyit lehet tudni, hogy a portugáliai Nazarében a DEAC is összecsaphat Európa legerősebb alakulataival.

“Szerencsés helyzetben vagyunk, mivel a Dóczy József utcai sportkomplexumban strandfoci pálya is található, így minden feltétel adott ahhoz, hogy felkészüljünk a Bajnokok Ligájára. Sok konkrétummal még nem rendelkezünk a viadalról, hiszen a vírushelyzet sajnos átírhatja a forgatókönyvet” – zárta mondandóját Üveges Katalin.

Együttesünk ma kezdi meg az alapozást a következő idényre.

A DEAC eredményei:

MOL Fehérvár FC-DEAC 1-7
DEAC-Metis NFC 3-4 (hosszabbítás után)
DEAC-Kelen SC 7-2
Keresztes Lovagok-DEAC 2-4
DEAC-Budaörs 2-3
Nyírség-DEAC 0-3
Tolna-DEAC 2-3
DEAC-Ziccer: 3-2 (hosszabbítás után)