Bravúros győzelmet aratott U17-es együttesünk

Quirikó Vivien szerint a Debreceni Egyetem alakulata igazi csapatmunkával gyűjtötte be a három pontot a gyulai csarnokban.

U17-es leány futsalcsapatunk a Gyulai Amazonok otthonába látogatott a bajnokság kilencedik fordulójában. Ebben az idényben még nem játszottunk a Békés vármegyeiekkel, ugyanis az őszi meccset elhalasztották. Érdekesség, hogy azt a találkozót éppen a hétvégén fogják pótolni, így pár napon belül kétszer csapunk össze a gyulaiakkal.

A papírforma alapján nem mi voltunk a találkozó esélyesei, hiszen az előző szezonban nem sok babér termett számunkra az Amazonok ellen. Ráadásul hiányzóink is voltak, többek között csapatkapitányunk,  Rácz Aliz sérülés miatt nem léphetett pályára.

Szerencsére a kezdő sípszótól érződött, hogy a múlt heti formát átmentettük erre a meccsre. Fegyelmezetten, kellő agresszivitással játszottunk, aminek meglett az eredménye, ugyanis a 7. percben Mocsári Nikolett találatával megszereztük a vezetést. A 14. minutumban egy oldalberúgás-variáció végén Dandé Sára duplázta meg ezzel az előnyünket. A házigazdáknak is akadtak lehetőségeik, de Szilágyi Lilla eszén nem tudtak túljárni, így a szünetre kétgólos vezetéssel mehettünk.

A második félidő elején „elaludtunk”, és szinte rögtön gólt kaptunk. Szerencsére a rövidzárlat nem tartott sokáig, és néhány perccel később Veres Nadin visszaállította a kétgólos különbséget. Ahogy telt az idő, a hazaiak egyre többet kockáztattak a szépítés érdekében, de álltuk a rohamokat. Emellett nekünk is megvoltak a lehetőségeink arra, hogy növeljük az előnyünket, de a befejezésekbe hiba csúszott. A játékrész végén érződött, hogy fáradunk, amit ki tudott használni ellenfelünk, és két perccel a lefújás előtt felzárkózott egy gólra. Az utolsó szó azonban a miénk volt, Szász Gréta oldalberúgása a gyulai kapusról a kapuba pattant, ezzel pedig kialakult a végeredmény.

A lányok megérdemlik, hogy mindenkit kiemeljek, mert elképesztő teljesítményt nyújtottak egy nagyon nehéz, küzdelmes mérkőzésen. Szilágyi Lilla extra teljesítményt nyújtott a kapuban. Papp Iringó és Czene Sára remekül oldották meg a hátsó posztot, és a védekezés mellett a támadásokból is kivették a részüket. Centereinknek nem volt könnyű dolga, de mind a hárman – Mocsári Niki, Homovics Zita és Dandé Sára – gólveszélyesen játszottak. Szélsőink, Kakuk Lilla, Veres Nadin, Szász Gréti és Faggyas Jázmin pedig hatalmasat dolgoztak mind elöl, mind hátul. A Salgótarján elleni mérkőzés után azt mondtam, igazi csapatmunka volt a győzelem, ez most hatványozottan igaz. Ezen a héten újra a Gyulai Amazonok ellen lépünk pályára, ellenfelünk biztosan vissza akar vágni, de bízom benne, hogy az elmúlt meccseken mutatott formát átmentjük a következő összecsapásra is – összegzett Quirikó Vivien vezetőedző.

Országos U17-es Leány Futsalbajnokság Keleti csoport
Gyulai Amazonok-DEAC 2-4 (0-2)
gólszerzők: Nagy K. (36.), Kurta (69.), ill. Mocsári (7.), Dandé (14.), Veres (38.), Kovács V. (70. – öngól)
A DEAC összeállítása: Szilágyi – Kakuk, Czene, Veres, Homovics. Cserék: Dandé, Faggyas, Szász, Papp I., Mocsári. Edző: Quirikó Vivien.