Brazil játékossal vált teljessé a keretünk

A Debreceni Egyetem csapatához igazoló Rodrigo először kóstol bele a légióskodásba.

Ahogy arra számítani lehetett, nem volt óriási jövés-menés a DEAC férfi futsalcsapatánál. Ez nem is okozott hatalmas meglepetést, hiszen Elek Gergő tanítványai a negyedik helyen zártak az NB I-ben, ami klubunk életében a legkiemelkedőbb produkció. Érkezési oldalon eddig Harmati Tamás és Vass Ottó neve szerepelt, most a lista a brazil Rodrigóval válik teljessé. A 23 esztendős dél-amerikai játékos mostanáig csak hazájában játszott, legutóbbi állomáshelye a Siqueira Campos Pro Tork Futsal volt.

“Ez az év eddig nagyon eseménydús számomra, hiszen megszületett a kislányom, most pedig új fejezet kezdődik a pályafutásomban. Mielőtt elfogadtam a DEAC ajánlatát, természetesen beszélgettem Thiagóval (együttesünk másik brazil tagja – a szerk.), aki csupa jót mondott a klubról. Azért megyek Debrecenbe, hogy minél fényesebb eredményt érjek el a csapattársaimmal. Azzal is tisztában vagyok, hogy a vezetőség nagy terveket szövöget, ami ugyancsak motiválóan hatott rám. Kiváló lehetőség lesz ez nekem abból a szempontból is, hogy még érettebb játékossá válhatok. Hogy mik az erősségeim? A helyzeteim zömét gólra váltom, emellett igyekszem remek passzokkal kiszolgálni a csapattársaimat” – nyilatkozta új szerzeményünk, aki hozzátette, már informálódott a cívisvárosról és a magyar kultúráról is.

Rodrigo leigazolásával véglegesnek tekinthető a keretünk. Ahogy korábban már jeleztük Tóth Attila máshol folytatja a karrierjét, mellette Szabó Lajosra, Kántor Tamásra és Sánta Attilára sem számíthat Elek Gergő vezetőedző a következő idényben.

Együttesünk hétfőn kezdi meg a felkészülést a bajnokságra, amely augusztusban kezdődik.

Nyári játékosmozgás:
Érkezők: Harmati Tamás, Vass Ottó, Rodrigo, Serestyén Szabolcs (az ifiből került fel)
Távozók: Kántor Tamás, Sánta Attila, Szabó Lajos, Tóth Attila

A DEAC kerete a 2021/2022-es szezonban:

Kapusok: Dobi Attila, Krajcsi Bence, Tóth Benedek.
Mezőnyjátékosok: Berecz Rafael, Faragó Lajos, Figeczki Ágoston, Harmati Tamás, Rácz Zsolt, Rodrigo, Serestyén Szabolcs, Siska Gergő, Szentes-Bíró Tamás (csapatkapitány), Szabó Ábel, Thiago, Vass Ottó.
Vezetőedző: Elek Gergő.