Brazil légiósunk nem sokat gondolkodott a folytatáson

Thiago Alves úgy véli, a Debreceni Egyetem alakulatának nem kell szégyenkeznie a negyedik helyezés miatt.

Egy légióssal szemben alapvető elvárás, hogy húzóembere legyen a csapatának. Ennek a kritériumnak abszolút megfelel Thiago Alves, aki a következő idényben is a DEAC futsalcsapatában szerepel majd. A 25 esztendős brazil játékos a 2020/2021-es idényben harminc tétmeccsen jutott szóhoz, a statisztikai lapján pedig tizenkét lőtt gól szerepel.

“Minden sportolónak az a célja, hogy minél sikeresebb legyen, de nem vagyok csalódott a negyedik helyezés miatt, hiszen ez klubcsúcsnak számít. A Veszprém elleni bronzcsata során azt lehet mondani, hogy ellenfelünk megérdemelten zárt a harmadik pozícióban, hiszen a három meccs alatt jobb játékkal rukkolt elő. Sajnos ezeken az összecsapáson nekünk nem igazán jött ki a lépés. Egyébként nem sokat gondolkodtam a folytatáson, a döntésemet a mostani idényben nyújtott remek teljesítményünk is nagyban befolyásolta. Bízom benne, hogy az elkövetkező hónapokban még ettől is eredményesebben tudunk szerepelni” – fogalmazott a dél-amerikai futsalos, aki a nyári felkészülés kezdetéig a szeretteivel szeretne sok időt eltölteni, hiszen az utóbbi időben nem láthatta őket.

Thiago a jelek szerint megtalálta a számítását a cívisvárosban, amit már-már második otthonának tekint.

“A feleségem és én is jól érzem magam Debrecenben, ami egy gyönyörű város. Próbálok megbarátkozni a magyar nyelvvel is, de nincs könnyű dolgom. Néhány dolgot már megtanultam, illetve egyre jobban megértem, ha magyarul beszélnek a környezetemben. Reményeim szerint az új idényben újra sok győzelemmel örvendeztetjük meg a DEAC-szurkolókat. Jó lenne, ha újabb történelmi tettet hajtanánk végre, annyit megígérhetek, hogy mindent megteszünk ennek érdekében” – zárta mondandóját Thiago Alves.