Csak a saját meccsünkre fókuszálunk

Rácz Zsolt szerint a Debreceni Egyetem alakulata valahogy megbirkózik azzal, hogy az eltiltott vezetőedző nem ülhet le a kispadra.

Hétfőn befejeződik a küzdelem a férfi futsal NB I felsőházában. Az utolsó forduló előtt még három gárda reménykedhet abban, hogy a negyedik helyen zár. Ez a pozíció azért fontos, mert amelyik egyesület megszerzi, megküzdhet a Kecskeméttel a bronzéremért. Jelenleg a tíz ponttal rendelkező Veszprém van a legideálisabb helyzetben, de a kilenc-kilenc egységet gyűjtő Aramis és DEAC is bizakodhat. Elek Gergő legénysége pont a budaörsieket látja vendégül a DESOK-ban, a találkozó 18.30-kor kezdődik. Ugyanebben az időpontban a bakonyiak a Berettyóújfaluval csapnak össze saját csarnokukban. Együttesünk akkor lehet főszereplője a “kisdöntőnek”, ha két vállra fekteti Moga Lóránt tanítványait, míg a veszprémiek nem verik az MVFC-t.

Ellenfelünk keretét főleg fiatal játékosok alkotják, akik sokat futnak, így nehéz dolgunk lesz, de itthon mindenképpen nyerni szeretnénk – szögezte le Rácz Zsolt. – Csak a saját feladatunkra koncentrálunk, a veszprémi találkozó alakulását nem fogjuk figyelni. Nem hiszem, hogy a nagy tét görcsösséget okozna. Örülünk, hogy hazai környezetben léphetünk pályára, jó lenne, ha sokan szurkolnának nekünk. A drukkerek buzdítását győzelemmel kívánjuk meghálálni, aztán meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Sajnos Berecz Rafael, Nagy Bence és Thiago ezúttal sem juthat szóhoz sérülés miatt. Mindhárman fontos szerepet töltenek be a csapatban, így nehéz őket pótolni. A vezetőedzőnk eltiltott, emiatt nem ülhet le a kispadra, ami fura szituáció, de ezzel is meg kell birkóznunk. Abban bízom, hogy az instrukciói valamilyen módon eljutnak majd hozzánk – mondta 24 esztendős futsalosunk.

Az előző játéknapon a berettyóújfaluiak otthonában nem jött össze bravúr, a vármegyei rangadón 6-3-as vereségbe futottunk bele.

Sajnos nem úgy álltunk bele ebbe a meccsbe, ahogy kellett volna. Nem igazán jött össze semmi, emiatt pedig eléggé csalódott voltam a lefújást követően. A végén azt éreztem, hogy kissé elfáradtunk, ami nem meglepő, mivel a hiányzók miatt elég szűk rotáció állt a rendelkezésünkre – hangsúlyozta Rácz, aki a mostani idényben huszonhárom gólt lőtt a bajnokságban.

A DEAC-Aramis bajnokira a jegy.deac.hu-n már lehet belépőt vásárolni, klubunk Youtube-csatornáján pedig élő közvetítéssel jelentkezünk.

Futsal NB I felsőház 10. forduló
DEAC-Aramis SE
2023. 05. 22. (hétfő) 18.30, DESOK

Fotó: Derencsényi István

Tabella: