Egy félidő alatt eldöntöttük

A Debreceni Egyetem női futsalosai a Szekszárdot fogadták vasárnap délután. Üveges Katalin tanítványai 4-0-s diadaluknak köszönhetően megőrizték makulátlan mérlegüket.

A DEAC-ban Horváth Viktória sérülés miatt nem léphetett pályára, ettől függetlenül jóval aktívabban kezdte a meccset. Kerekes Brigittának akadt dolga bőven, ellenben Tóth Renátának sokáig nem kellett védenie. André Antónia szerzett labdát a saját térfelén, majd meglódult, de Kerekes hárított. A fölényünket a nyolcadik percben tudtuk gólra váltani, ekkor Pócsik passzát Krascsenics értékesítette.

A vendégeknél a legaktívabb Nagy-Cseke volt, aki pár másodperc leforgása alatt kétszer is eltalálta a kapufát. A 14. percben Czégény hozta gólhelyzetbe Krascsenics Csillát, aki most sem hibázott. Kágyi veszélyes helyről végzett el egy szabadrúgást, de Tóth állta a sarat. A szünet előtt még André Antónia is beköszönt, így háromgólos fórral mehettünk az öltözőbe, ami a meccset látva egyáltalán nem nevezhető érdemtelennek.

A második játékrész elején a szekszárdiak magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak, de a szépítés nem jött össze nekik. Ehhez a legközelebb Nagy-Cseke járt, ám a ziccerét eltékozolta.

Mi sem “aludtunk be”, André, Krascsenics és Üveges is veszélyeztetett, de az előnyünk sokáig nem hízott. A hajrában végül Krascsenics megszerezte a harmadik találatát, így együttesünk magabiztosan tartotta itthon a három pontot.

A DEAC három fordulót követően hibátlan mutatójának köszönhetően vezeti a tabellát az élvonalban. A menetelést október 18-án az Astra ellen folytathatjuk hazai környezetben.

NB I 3. forduló
DEAC-Szekszárdi FC 4-0 (3-0)
gólszerző: Krascsenics (8., 14., 40.), André (20.)

Fotók: Kovács Anikó