Elek Gergő: Győzelemmel akarjuk kezdeni a bajnokságot!

A hétvégén az első fordulót rendezik a férfi futsal NB I-ben. A Debreceni Egyetem csapata hétfőn a Nyírgyulajjal találkozik. Elek Gergő vezetőedző a felkészülésről, az edzőmeccseken szerzett tapasztalatokról és a DEAC céljáról is nyilatkozott.

Milyen állapotban várhatjuk a bajnokság nyitányát?

Elek Gergő: Úgy érzem, nagyon jól sikerült a felkészülés. Ezúttal a fizikai elemekre még nagyobb hangsúlyt fektettünk, de természetesen a taktikai dolgokkal szintén foglalkoznunk kellett, hiszen négy új játékosokkal (Siska Gergő, Faragó Lajos, Two és Thiago Alves – a szerk.) bővült a keretünk. Siska megszerzése azért is fontos, mert vele teljesen új szisztémában is tudunk játszani.

Az erősítésekkel mennyire elégedett?

Elek Gergő: Ki merem jelenteni, hogy amióta a DEAC-ban edzősködöm, most jött össze a legerősebb keret. Olyan kvalitású futsalosok érkeztek, akikkel más szintről vághattunk neki a munkának. Példaként azt tudnám felhozni, hogy az emberhátrányos védekezésnél a brazil játékosoknak más meglátásaik voltak, mint nekem. Ez nem jelent gondot, csak meg kellett velük értettnem, hogy az én elképzeléseim mentén kell haladnunk.

Négy edzőmeccset játszottunk a felkészülés során: a berettyóújfaluiaktól kétszer egygólos vereséget szenvedtünk, de a TFSE-t és az Újpestet két vállra fektettük.

Elek Gergő: Az első két találkozó elemzésekor azt is figyelembe kell venni, hogy a fiúk komoly terhelést kaptak. Az Újpest ellen a helyzetkihasználással akadtak gondjaink, míg a TFSE-vel vívott mérkőzésen hátul láttam problémákat. A Mezei-Vill otthonában eléggé hullámzott a játékunk, akadtak olyan periódusok, amelyeket ha negyven percig tudnánk bemutatni, komoly eredményekre lehetnénk képesek. Minden összecsapást kielemeztük, a hibákból pedig okultunk. A videózások során örömteli volt, hogy a srácok már maguktól látták, mit rontottak el. Ez is bizonyítja, hogy mennyire érett a csapat.

Milyen céllal vágunk neki az új szezonnak?

Elek Gergő: A munkamorálunkat, a szervezettségünket és az ambícióinkat ismerve esélyesnek tartom az együttest a felsőházra. A szövetség eltörölte azt a szabályt, hogy egy-egy gárda csak három EU-n kívüli légióst alkalmazhat, ezt pedig több csapat kihasználta. Az újonc újpestiek például hat brazillal állapodtak meg. Szerintem a Mezei-Vill egyértelműen kiemelkedik a mezőnyből, a Haladás kerete is erős, de nem olyan mély, mint az újfaluiaknak. Az is fontos lesz, hogy egy edző mennyire tudja forgatni a játékosait. Emellett a sérülések szintén befolyásolhatják az alakulatok teljesítményét.

Hétfőn a Nyírgyulajhoz utazunk.

Elek Gergő: Láttam a nyírgyulajiak egyik felkészülési találkozóját, ezen azt hozták, amit vártam tőlük. Ellenfelünktől több meghatározó ember távozott a nyáron, ám Harmati Tamás megszerzése komoly fegyverténynek számít. A Nyírgyulaj egyik sorát külföldiek alkotják, rajtuk még érződött az edzéshiány. Kis túlzással hat hete készülünk a bajnoki rajtra, győzelemmel akarjuk kezdeni a bajnokságot!

Fotók: Derencsényi István