Elek Gergő: Jó úton járunk

A Debreceni Egyetem férfi futsalcsapata július közepe óta napi két tréninggel igyekszik tökéletes állapotba kerülni a szezonrajtra. A Berettyóújfaluval vívott összecsapás azt mutatja, hogy a sok munka kifizetődhet a 2020/2021-es idényben.

A DEAC férfi futsalosai lassan négy hete hangolnak az új szezonra. Elek Gergő legénysége az előző héten a Mezei-Vill ellen az első edzőmeccsét is lejátszotta. A találkozót a bajnoki cím egyik nagy favoritjának tartott berettyóújfaluiak nyerték meg 3-2-re, de vezetőedzőnk a vereség ellenére elégedetten összegezte a látottakat.

“Ez a találkozó is megerősített abban, hogy jó úton járunk. A fiúk főleg támadásban nyújtottak várakozáson felüli teljesítményt. Azzal eddig is tisztában voltam, hogy egyénileg jó képességű futsalosok alkotják a keretet, ám a csapatjáték szempontjából pozitív tapasztalatokkal gazdagodtam. A felkészülés elején főleg a megfelelő erőnlét elérése volt az elsődleges szempont, de ahogy közelítünk a szezonrajt felé, a taktika ugyancsak egyre relevánsabbá válik. A SET-ben mindenki állapotfelmérésen vett részt, az adatokból pedig kiderült, kinek milyen pluszmunkára van szüksége. Az is világossá vált, hogy hasznosak voltak a májusi foglalkozások, hiszen akik ezeken részt vettek, nem nagy lemaradással vágtak bele az alapozásba. Ellenben az újaknak időre volt szükségük, amíg újra felvették a ritmust, és megbarátkoztak a labdával” – nyilatkozta Elek Gergő.

Alakulatunkra pénteken 18 órától újabb összecsapás vár, ekkor az Újpest vizitál a DESOK-ban. Trénerünk kijelentette, ezen az összecsapáson sem az eredmény lesz a legfontosabb, sokkal inkább a mutatott játék fogja érdekelni.

“Nyilván egy nagyarányú vereség azért nem lenne ideális, ám ha a bajnokság egyik élcsapatát megszorongattuk, miért most szaladnánk bele a késbe? A Mezei-Vill ellen egy jó alapot tettünk le, erre bátran lehet építeni” – mutatott rá a szakember.

Az átigazolási szezon során Faragó Lajos és Siska Gergő csatlakozott a Debreceni Egyetem gárdájához, valamint visszatért a két brazil, vagyis Thiago Alves és Two, míg Szabó Ábel az utánpótlás-csapatból került fel a felnőttek közé. A keretünk majdnem végleges, ám Tóth Benedek távozása miatt (az ifjú kapus a fővárosban folytatja a tanulmányait) még egy kapus leigazolása nem zárható ki.

“A legideálisabb az lenne, ha három hálóőrrel vágnánk neki a szezonnak, így egy fiatal még érkezhet erre a posztra. Siska megszerzésével egy klasszikussal centerrel erősödtünk, aminek köszönhetően bővültek a variációs lehetőségeink” – emelte ki Elek.

Az NB I új kiírása augusztus végén kezdődik, Szentes-Bíróék az első fordulóban a Nyírgyulaj otthonában vendégeskednek.

“Többen is távoztak a nyírgyulaji együttestől, így valamelyest csökkent a mozgástere Lovas Norbert kollégámnak. Ettől függetlenül román és ukrán légiósok is szerepelnek ellenfelünknél, vagyis nem lesz egyszerű mérkőzés, de meg akarjuk szerezni a három pontot!” – zárta mondandóját Elek Gergő.

Fotók: Derencsényi István