Elek Gergő: Szép évünk lehet

A Debreceni Egyetem férfi futsalosai hétfőn lejátszották az első tétmeccsüket a 2020/2021-es idényben. Szentes-Bíróék a Nyírgyulaj csarnokában magabiztosan szerezték meg a három pontot.

A DEAC férfi futsalcsapata parádés rajtot vett az NB I-ben: Elek Gergő legénysége az első fordulóban a Nyírgyulajt 9-4-re győzte le. Együttesünk kis túlzással tizenhat perc alatt eldöntötte az összecsapást, hiszen Tóth Attila második góljával már 5-0-ra vezetett. A folytatásban ellenfelünk ugyan négyszer is bevette a kapunkat, de játékosaink sem maradtak adósak a találatokkal, a gólfesztivál végül a DEAC 9-4-es diadalával zárult.

Több kiváló egyéni teljesítmény kellett ehhez a fényes sikerhez, Tóth mellett Szentes-Bíró Tamás és Kántor Tamás is duplázott, rajtuk kívül Rácz Zsolt, Thiago Alves és Berecz Rafael egyaránt beköszönt. A tabellára jó érzés most rápillantani, hiszen a Debreceni Egyetem egylete áll az élen, bár azzal tisztában vagyunk, hogy egy játéknapot követően nem szabad messzemenő következtetéseket levonni az aktuális pozíciókból.

“Úgy mentünk bele a mérkőzésbe, hogy mindenki meg akarta mutatni, milyen keményen készültünk az elmúlt hat hét során. A fiúk vért, verejtéket, könnyeket nem sajnálva végezték a munkát, a befektetett energia ezen a találkozón megtérült. Nagy akarással és koncentrációval játszottunk az első félidőben, átrohantunk az ellenfelünkön. Egyedül talán a védekezésbe tudok belekötni, ugyanis az nem volt tökéletes, néha a hév elvitt minket, olykor konzervatívabb megoldásokat kell választanunk hátul. A szünet után érhetetlen módon száznyolcvan fokot fordult a játékvezetői felfogás. Míg az első játékrészben minden mehetett tovább, addig a másodikban kis túlzással, ha ránéztünk az ellenfélre, tízméterest rúgtak. Ehhez nyilván nehezen tudtunk alkalmazkodni. Kifejezetten örülök, hogy fiataljaink is meg tudták magukat mutatni éles helyzetben, sőt, olyan dolgokat húztak elő bizonyos szituációkban, amikhez az edzéseken már hozzászoktunk, de a meccs ugyebár teljesen más. Ha továbbra is át tudjuk ugrani a magunk által magasra tett lécet, akkor nagyon szép évünk lehet” – nyilatkozta Elek Gergő vezetőedző.

Szentes-Bíróék szeptember 7-én a Ferencvárost látják vendégül a DESOK-ban.