Élen a DEAC

A TFSE elleni sikerével az NB I első helyére ugrott női futsalcsapatunk.

A forduló előtt élen álló TFSE-Bestrong otthonában vendégszerepeltek a Debreceni Egyetem női futsalosai az NB I 4. körében. Mindkét gárda veretlen volt még a bajnokságban, ám a fővárosiak eggyel több meccset játszottak, ennek köszönhetően vannak az első helyen. Illetve csak voltak, mivel a DEAC nagyarányú vereséget mért rájuk, így a hajdúságiak ugrottak az élre.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, de előttünk több lehetőség adódott. Az első gólra a 13. percig kellett várni, Krascsenics Csilla érkezett a hosszún, és szerezte meg a vezető gólunkat. A szünetig több gól nem született.

A második játékrészt elég rosszul kezdtük, a 23. percben egy eladott labdából egyenlítettek a hazaiak. A kapott gól szerencsére felrázott minket, és egy perccel később előbb Fülöp Dia révén ismét átvettük a vezetést, majd Krascsenics újabb góljával – aki szép mozdulattal, sarokkal juttatta a játékszert a hálóba – megdupláztuk az előnyünket. A 31. percben szabadrúgáshoz jutottunk, a labda mögé Gajzágó Flóra állt, és hatalmas gólt ragasztott a hazai kapuba. A biztos előny tudatában egyre felszabadultabban játszottunk, a 36. percben Horváth Viktória is betalált, majd Nagy Anikó szemfüles átadásából Krascsenics megszerezte egymaga harmadik, csapata hatodik gólját.

Már a mérkőzés elejétől inkább a mi akaratunk érvényesült, de a lehetőségeket nem jól használtuk ki. Éreztük, hogy ha pontosabban játszunk, ezt a találkozót megnyerhetjük. Ennek ellenére a második játékrészt elég rosszul kezdtük, de szerencsére a kapott gól nem zavart meg minket. Miután újból megszereztük a vezetést, felszabadultabban játszottunk, több szép megoldást mutattunk, voltak kiemelkedő egyéni teljesítmények. Akadtak gyengébb periódusok a meccsen, de összességében elégedettek lehetünk, értékes győzelmet szereztünk – értékelt a születésnapját ma ünneplő Quirikó Vivien vezetőedző.

Ezzel a győzelemmel a DEAC átvette a vezetést a bajnokságban. Következik jövő héten a DVTK elleni mérkőzés a DESOK-ban.

Női futsal NB I, 4. forduló
TFSE-Bestrong–DEAC 1-6 (0-1)

Vasas-Sterbinszky Amália Sportcsarnok. Vezette: Apkó (Dobó, Milavecz)
DEAC: Torma – Tóth N., Nagy A., Üveges, Gajzágó. Cserék: Kopjári, Dmitrenko, Csepregi, Pócsik, Krascsenics, Fülöp, Horváth V., Czégény.
Gól: Folk (23.), ill. Krascsenics (13., 24. 38.), Fülöp (24.), Gajzágó (31.), Horváth V. (36.)