Elszállt az esélyünk a bronzéremre

A Debreceni Egyetem csapata nagyarányú vereséggel zárta a 2020/2021-es idényt.

A DEAC férfi futsalosai az utolsó szalmaszálba próbáltak kapaszkodni Veszprémben péntek este, hiszen az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban a kezdő sípszó előtt 2-0-s hátrányban voltak. Az első két felvonás alatt tizenöt gólt kaptunk, így a hátsó alakzatunkat kellett volna “ráncba szedni”, ám ez sajnos nem igazán jött össze.

Óvatosabb taktikával kezdtük az összecsapást, aminek az ellenszerét az első percekben nem találta ellenfelünk. Aztán Hinojosa két alkalommal is helyzetbe került, ám nem tudta bevenni Krajcsi Bence kapuját. Ezzel szemben Rutai kb. 11 méterről tüzelt, a labda pedig a bal alsóban kötött ki. Erre a találatra még volt válaszunk, ugyanis Szabó Lajos még messzebbről (jó 16-17 méterről) leadott löketével meglepte Spandler Mátyást. A folytatásban Berecz Rafael nagy mentést mutatott be a gólvonalon állva, de néhány másodperccel később Tatai József fejesénél ismét a hazaiak ünnepelhettek.

A szünetben kapust cseréltünk, Krajcsi helyére Dobi Attila érkezett a pályára. Többször nyílt lehetőségünk az egyenlítésre, de Tóth Attila, Thiago és Berecz sem járt sikerrel. A másik oldalon egy kontratámadás végén Rutai villant meg újra, majd egy hosszú ívelésnél Tatai csúsztatásával módosult 4-1-re az állás. A folytatásban sem “vette le a lábát a gázról” a Veszprém: Pál Patrik egy szép szóló végén köszönt be, ezt követően Tatai ragadtatta tapsra a hazai szimpatizánsokat két alkalommal is. Thiago kozmetikázhatott volna az álláson, de kibabrált vele a kapufa. A lefújásig előbb Kántorról csorgott be pechesen a labda, a végeredményt pedig a remek napot kifogó Tatai állította be.

Ezúttal is “rágós falatnak” bizonyult a bakonyi rivális, amely megérdemelten szerezte meg a bronzérmet. A cívisvárosi játékosok ugyan az utolsó lépcsőfokban elbuktak, ám ennek ellenére sem lehet őket kritizálni, mivel sok szép pillanatot okoztak ebben az idényben a DEAC-drukkereknek. Együttesünk a negyedik pozícióban fejezte be a bajnokságot.

Férfi futsal NB I 3. helyért 3. mérkőzés
Balaton Bútor FC Veszprém-DEAC 9-1 (2-1)
gólszerző: Rutai (8., 31.), Tatai (16., 32., 37., 37., 38.), Pál (33.), Kántor T. (38. – öngól), ill. Szabó L. (10.)
A DEAC összeállítása: Krajcsi – Szentes-Bíró, Thiago, Berecz, Szabó Á. Cserék: Dobi, Sánta, Tóth A., Siska, Kántor T., Szabó L., Rácz Zs. Vezetőedző: Elek Gergő.
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc végeredménye: 3-0 a Veszprémnek.