Elvárható a győzelem

Fülöp Dia úgy kalkulál, hogy a Debreceni Egyetem alakulata diktálja majd a tempót a diósgyőriek otthonában.

A DEAC női futsalosai az NB I második fordulójában a DVTK-Vénusz csarnokában vizitálnak, a találkozó péntek este 20 órakor kezdődik. Quirikó Vivien tanítványai az előző szezonban mind az öt tétmeccsüket behúzták a Diósgyőr ellen, két alkalommal például 10-0-ra diadalmaskodtak. Ettől függetlenül nem lehet félvállról venni a borsodiakat, hiszen a mostani bajnokságot a Budaörs legyőzésével indították.

Meglepett a diósgyőriek sikere, mivel a budaörsiek jó benyomást tettek rám a Thelena Kupán. A papírforma alapján el kellene hoznunk a három pontot Miskolcról, és mindent meg is teszünk ezért. A keretünk ezúttal sem lehet teljes, de ez nem okozhat nagy problémát. Arra számítok, hogy mi fogunk dominálni, ám a hazaiak kontratámadásaira figyelnünk kell – nyilatkozta Fülöp Dia.

Együttesünk a múlt héten az Újpestet fektette két vállra, a 4-0-s győzelemből Fülöp Dia két góllal és egy gólpasszal vette ki a részét.

Nem lehettünk teljesen elégedettek a lefújás után, mivel ezúttal is több nagy helyzetet elpuskáztunk, emellett elég álmosan játszottunk, ami talán azzal magyarázható, hogy ez volt a szezon első tétmeccse. Az pozitívum, hogy a korábban kevesebb lehetőséget kapó játékosok meghálálták a bizalmat. Örülök, hogy kétszer betaláltam, bár nekem nem a gólok a legfontosabbak, sokkal boldogabb vagyok, ha gólpasszokat osztok ki. Akadtak ugyan hibáim, ettől függetlenül jó lenne, ha hasonló teljesítményt nyújtanék az idény többi találkozóján – zárta mondandóját rutinos kulcsemberünk.

NB I 2. forduló
DVTK-Vénusz-DEAC
2023. 09. 15. (péntek) 20.00, Miskolci Városi Sportcsarnok

Fotó: Derencsényi István