Emelt fővel hagyhattuk el a pályát

A Debreceni Egyetem gárdájának nem sikerült meglepnie a szombathelyieket.

A DEAC férfi futsalosai a Veszprém elleni hétfői bravúr után csütörtökön már a bajnoki címre hajtó Haladást fogadták a DESOK-ban. Szűk kerettel tudtunk kiállni, ugyanis Rácz Zsolt és Szabó Lajos sérüléssel bajlódott, míg Faragó Lajosra eltiltás miatt nem számíthatott Elek Gergő vezetőedző.

Siska Gergő távoli lövéssel tesztelte Alasztics Marcell reflexeit, majd centerünk kezét ápolni kellett a kispadnál. Thiago komoly mezőnymunkát végzett, több párharcot is megnyert Dróth Zoltán ellen.

Dróth aztán a 6. percben bebizonyította, hogy miért tartják őt a hazai futsal egyik legnagyobb csillagának: szépen lefordult a védőjéről, és a jobb alsóba bombázott jó 10 méterről. A folytatásban bőven akadtak biztató momentumok a játékunkban, többek között Thiago, Szentes-Bíró és Tóth Attila is veszélyeztetett, ám az eredmény sajnos nem módosult. Berecz sem volt megszeppenve, az első félidő derekán gyönyörűen vette át a labdát, majd Dávid csak szabálytalanul tudta megállítani. A szünet előtt megduplázta a fórját a Hali: Dróth most gólpasszal jelentkezett, az akciót a berobbanó Hajmási fejezte be.

A második félidő első védését Alasztics mutatta be, ezúttal Kántorral babrált ki. Aztán bő három minutum alatt dűlőre vitte a dolgot az éllovas, sorrendben Vas, Hajmási és Sipos köszönt be. A hátralévő időben trénerünk Dobi Attilának és Szabó Ábelnek is bizalmat szavazott, egyikőjükre sem lehetett panasz. Hajtottunk a becsületgólért, de ezen a meccsen Alasztics lehúzta rolót. Amikor már a szombathelyi hálóőr is verve volt, Berecz a kapufát találta telibe.

Elfogultság nélkül mondhatjuk, hogy ekkora különbség nem volt a gárdák között, bár az vitathatatlan, hogy a vendégek megérdemelten gyűjtötték be a három pontot.

“A 35. perc környékén elfogyott a játékosok hite, bár ez ekkora hátránynál nem is csoda. Mi nem tudtuk berúgni a helyzeteinket, ellenben a Haladás igen. Kicsit olyan érzésem volt, hogy ha reggelig játszunk, akkor sem szerzünk gólt. Ugyan 5-0-ra kikaptunk, de büszke vagyok a játékosaimra” – összegzett Elek Gergő.

Siskáék következő bajnokijára március 21-ig kell várni, ekkor a Mezei-Vill otthonában vizitálnak.

Futsal NB I felsőház 2. forduló
DEAC-Haladási VSE 0-5 (0-2)
gólszerző: Dróth (6.), Hajmási (20., 26.), Vas Á. (25.), Sipos G. (28.)
A DEAC összeállítása: Krajcsi, Szentes-Bíró, Siska, Kántor, Thiago. Cserék: Dobi, Sánta, Tóth A., Berecz, Szabó Á. Vezetőedző: Elek Gergő.

A tabella:

Fotók: Derencsényi István