Emlékezetes végjáték után nyertünk

A Debreceni Egyetem alakulata ebben az idényben először diadalmaskodott idegenben.

A DEAC férfi futsalcsapata tíz nappal ezelőtt fájó vereségbe futott bele Pécsen. Tihanyi Csaba együttese hétfő este a Magyar Futsal Akadémia otthonában javíthatott. Abban biztosak lehetünk, hogy az MFA nem adja majd ingyen a három pontot, ugyanis a legutóbbi két meccsén veretlen maradt.

Az első félidőben egyik együttes sem sáfárkodott jól a lehetőségeivel, így a felek 0-0-ról folytathatták a küzdelmet. A 25. percben megszületett az első gól, ekkor Vass Ottó járt túl a hazai kapus eszén. Hét minutummal később a mindössze 19 esztendős Fábián Tamás egyenlített. Hosszú ideig 1-1 szerepelt a kijelzőn, aztán őrületes végjáték következett. A 38. minutumban Harmati Tamás villanásának köszönhetően ismét mi vezettünk, de nem sokkal később a gólerős Szabó Bence Gergő egalizált. Tartogatott a bajnoki még egy slusszpoént: a 39. minutumban Berecz Rafael köszönt be, ezzel pedig megszereztük a három pontot.

Együttesünk tíz ütközetet követően tizenhárom egységgel rendelkezik. A következő mérkőzésünk jövő hétfőn lesz, ekkor a címvédő Haladás érkezik a DESOK-ba.

NB I 10. forduló
Magyar Futsal Akadémia-DEAC 2-3 (0-0)
SPORT11 Sport és Szabadidőközpont, vezette: Czene-Joó Ádám, asszisztensek: Apkó Tamás, Tiringer Máté.
gólszerzők: Fábián (32.), Szabó (39.), ill. Vass (25.), Harmati (38.), Berecz (39.)
A DEAC összeállítása: Nyerges – Franchu, Szatmári, Tóth A., Siska. Cserék: Bazsányi, Faragó, Berecz, Vass, Harmati, Magyar, Győri. Vezetőedző: Tihanyi Csaba.