Építhetünk a februári kupameccsre

A Debreceni Egyetem alakulata hazai környezetben próbálja lefékezni a remek formában lévő Kecskemétet.

A DEAC férfi futsalcsapata általában hétfőn vagy pénteken szokott pályára lépni az NB I-ben. Most változik a helyzet, hiszen Tihanyi Csaba legénysége szombaton 18.30-tól fogadja a Kecskemétet a DESOK-ban. A “hírös városiak” legutóbb február 19-én vizitáltak Debrecenben. Egy hónappal ezelőtt a két gárda a Magyar Kupában találkozott egymással, az ütközetről játékosainknak vannak kellemesebb emlékeik, mivel 3-1-re nyertek, ezzel pedig bejutottak a negyeddöntőbe.

A kupacsata óta a Kecskemét remekel a felsőházban, ezt bizonyítja, hogy négy győzelem mellett csupán a Nyíregyháza ellen hullajtott pontokat, ugyanis ez a találkozó 0-0-s végeredménnyel zárult. A kecskemétiek menetelése azért is megsüvegelendő, mert több játékosra sérülés miatt nem számíthat a szakmai stáb. Együttesünk eddig mindössze egyszer diadalmaskodott a rájátszásban, emellett négyszer kikapott, legutóbb a listavezető és címvédő Haladással nem bírt (1-5).

Az aktuális formák mellett a két alakulat helyezését tekintve (a Kecskemét második, míg a DEAC ötödik) sokan ellenfelünket tarthatják a holnapi összecsapás esélyesének. Ettől függetlenül abban bízunk, hogy hasonló forgatókönyvet láthatunk majd, mint a február kupamérkőzésen.

NB I felsőház 6. forduló
DEAC-SG Kecskemét Futsal
2024. 03. 23. (szombat) 18.30, DESOK

Fotó: Derencsényi István