Építkezés a női futsalcsapatnál

A DEAC női futsalosai a koronavírus miatt megcsonkított szezonban magasra tették a lécet. Örömteli hír, hogy a keret összes tagja az új idényben is marad, sőt, erősítéseken dolgozunk.

A Debreceni Egyetem női futsalcsapata újoncként várta az NB I rajtját az előző évben. Üveges Katalin együttese egyáltalán nem lógott ki a mezőnyből, ezt tükrözi, hogy a lányok a második helyen álltak, amikor a koronavírus miatt szünetre vonult a mezőny. Később a Magyar Labdarúgó Szövetség úgy döntött, hogy a pontvadászatot nem lehet befejezni a pályán.

A pandémia miatt kurtán-furcsán lezárult szezon után már az új idény lebeg a DEAC játékosainak szeme előtt. Gőzerővel dolgozunk a keret kialakításán, szerencsére az már eldőlt, hogy a tavalyi névsorból mindenki marad.

“Nagyon boldog vagyok, bár számítottam erre, hiszen nem éreztem senkin sem azt, hogy másfelé kacsingatna. Az is elősegítette az állandóságot, hogy semmilyen ellenségeskedés nem nehezíti az életünket” – kezdte a beszélgetést Üveges Katalin, aki az átigazolási tervekről is beszélt. “Debrecennek elég nagy a vonzáskörzete, így nem meglepő, hogy több tehetség is bejelentkezett hozzánk. Akadnak olyan játékosok is, akikkel mi vettük fel a kapcsolatot. Zajlanak a tárgyalások, ideális esetben két-három új futsalossal bővülhet a gárda” – mutatott rá a játékos-edzőnk.

A kiszemeltekkel tehát folynak az egyeztetések, emellett a felkészülés programját is igyekszik összerakni Üveges Katalin. Hivatalos információ még nincs arról, hogy mikor kezdődhet az NB I, de a papírforma alapján szeptember derekán rajtolhat a pontvadászat.

“Júliusban elindulunk a strandfoci bajnokságban. Úgy tudom, erős mezőny gyűlik össze. A viadalon nem az eredményesség lesz a legfontosabb. Abból profitálhatunk, hogy sok időt töltünk együtt. Ezt követően Tiszalökre utazunk, ahol egyhetes edzőtábor vár ránk. Minden feltétel adott lesz ahhoz, hogy minőségi munkát végezzünk. Hogy milyen céllal vághatunk neki az új bajnokságnak? Nehéz erre válaszolni, mivel még azt sem lehet tudni, hogy kik alkotják a mezőnyt. A második pozíciót birtokoltuk, amikor az MLSZ bejelentette, hogy nem folytathatjuk a szezont. Ezt a produkciót minimum meg szeretnénk ismételni” – jelentette ki Üveges Katalin.