Értékes döntetlennel kezdtük a felsőházat

A Debreceni Egyetem együttese háromszor is ledolgozta a hátrányát.

A DEAC férfi futsalosai Veszprémben nyitották a felsőházat. Nem a legjobb előjelekkel várhattuk a hétfői összecsapást, hiszen a bakonyiak az alapszakaszban hazai pályán és idegenben is begyűjtötték a három pontot ellenünk. Ha ez nem lenne elég, a Magyar Kupában is Fehér Zsolt legénysége állított meg minket a harmadik fordulóban. Ám most szerencsére fordult a kocka.

Debreceni részről Siska Gergő dolgoztatta meg először Sásdit, majd egy eladott labda után Krajcsi Bence tisztázott. Thiago passza után Tóth Attila tesztelte a hazai kapus reflexeit, ezt követően pedig Fridrich távoli bombája a kapufán csattant. Egy gyors kontra végén a spanyol Hinojosa nem sokat tévedett. Az első gól a 12. percben született, ekkor Fridrich találta meg a hatoson belül ólálkodó Pál Patrikot. Az első félidő végén felgyorsultak az események, hiszen Szentes-Bíró Tamás próbálkozását csak kiütni tudta Sásdi, a kipattanót Siska finoman helyezte a kapuba. A szünet előtt Tatai lökete pattant be, így ismét megszerezte a vezetést az ellenlábasunk. Egyébként a szerencsével ezen a találkozón barátságot kötöttünk, ugyanis az első húsz minutum alatt háromszor is a kapufa segítette ki Krajcsit.

A második játékrészben Fridrich nagyon csúnyán letaglózta Thiagót, amiért sárgát kapott. Szerencsére brazil légiósunk kisebb ápolást követően folytatta a játékot. Faragó Kántorhoz passzolt, aki ellépett a védőjétől, majd elemi erővel a léc alá küldte a labdát. Komoly tűzijátékot rendeztek a veszprémiek, egy akción belül kétszer a kapufát találták el, aztán egy szabálytalanság miatt büntetőhöz jutottak. Elek Gergő Dobi Attilát küldte be, de kapuvédőnk nem tudott túljárni Pál eszén. A lelki erőnket kiválóan mutatja, hogy harmadszor is egalizáltunk: Thiago tette középre a játékszert, ami Fridrichről jutott a gólvonalon túlra. A lefújásig mindkét gárdának akadt esélye az eredmény módosítására, de újabb találat már nem esett.

“Az első félidőben kiegyenlített küzdelem folyt, magas irammal, ami az egész mérkőzésre jellemző volt. A második játékrész elején többet birtokolták a veszprémiek a labdát, több helyzetük is volt. A vezető góljuk után nyomást tudtunk helyezni rájuk, így egyenlítettünk. Véleményem szerint reális a pontosztozkodás” – értékelt Elek Gergő vezetőedző.

Nagyon értékes ponttal kezdtük a bajnokság második szakaszát. Csütörtökön a listavezető Haladást fogadjuk a DESOK-ban.

Futsal NB I felsőház 1. forduló
Balaton Bútor FC Veszprém-DEAC 3-3 (2-1)
gólszerző: Pál P. (12., 32.), Tatai (19.), ill. Siska G. (18.), Kántor (29.), Fridrich (35. – öngól)
A DEAC összeállítása: Krajcsi – Faragó L., Szentes-Bíró, Siska, Kántor. Cserék: Dobi, Sánta, Tóth A., Thiago, Berecz, Szabó Á. Vezetőedző: Elek Gergő.

Az aktuális állás: