Értékes pontot szereztünk

A Debreceni Egyetem alakulata kétszer is vezetett az Újpest otthonában, ennek ellenére a győztes rajt nem jött össze.

Rangadóval nyitották az NB I új szezonját a DEAC férfi futsalosai, mivel az előző idényben ötödik helyen záró újpestiek csarnokában vendégeskedtek hétfő este. Elek Gergő tanítványai a kezdés előtt Berecz Rafaelnek üzentek egy “Kitartást, Rafi!” felirattal. 23 éves játékosunknak még a Veszprém elleni bronzmeccsen szakadt el a keresztszalagja, emiatt hosszú kihagyás vár rá.

Thiago távoli lövése adta meg a mérkőzés alaphangját, Zsolnai Domonkos hárította a próbálkozást. A negyedik percben Vass Ottótól Nagy Bence elé került a labda, aki a hatoson belül sarokkal vette be a lila-fehérek kapuját. Ezt követően Klacsák Bence tesztelte Krajcsit, ezt a párharcot a kapusunk nyerte. A fővárosiak nyáron szerezték meg Serginho Paulistát a Veszprémtől, a brazil légiós pedig a kilencedik minutumban gólpasszal jelentkezett, Östör Martin a rövid sarokba küldte a játékszert. A szünetig mindkét oldalon akadtak ígéretes lehetőségek, ám az eredmény nem módosult.

Remekül indítottuk a második játékrészt, mivel a középkezdés után nem sokkal Szabó Ábel kb. öt méterről betalált, az asszisztot Thiago adta. Serginho Paulistával nagyon jól jártak az újpestiek, ez a huszonnegyedik percben újra kiderült, ekkor a dél-amerikai futsalos egy szép cselt mutatott be, végül Klacsák Bencét hozta helyzetbe, aki túljárt Krajcsi eszén. A folytatásban Thiago és Horváth Benedek egyaránt közel járt a gólszerzéshez, ám előbbivel a léc, utóbbival pedig a kapufa babrált ki. Hét minutummal a vége előtt ötödik szabálytalanságunkat gyűjtöttük be, szerencsére ez nem bosszulta meg magát, ugyanis a lefújásig már nem faultoltunk, vagyis a hazaiak nem rúghattak büntetőt. Voltak még helyzeteink a végéig, például Szabó Ábel is könnyen duplázhatott volna, ám harmadik alkalommal már nem tudtuk átvenni a vezetést.

Értékes pontszerzéssel startoltunk a bajnokságban, a következő játéknapon az újonc ELTE-BEAC érkezik a DESOK-ba.

Férfi futsal NB I 1. forduló
Újpest FC-DEAC 2-2 (1-1)
gólszerzők: Östör (9.), Klacsák (24.), ill. Nagy B. (4.), Szabó Á. (21.)
A DEAC összeállítása: Krajcsi, Thiago, Harmati, Rácz Zs, Szabó Á. Cserék: Tóth B., Vass, Nagy B., Szatmári, Sándor K., Tóth A., Harcsa. Vezetőedző: Elek Gergő.