Ezúttal nem kegyelmeztünk az újoncnak

A Debreceni Egyetem alakulata a második félidőben három gólt szerzett, ennek köszönhetően pedig három ponttal gazdagodott.

A DEAC férfi futsalcsapata az NB I első fordulójában 3-3-as döntetlent játszott a Maglód otthonában. Tihanyi Csaba legénysége péntek este a DESOK-ban vághatott vissza az újoncnak a fájó pontvesztésért.

A második percben Tóth Attila nagyszerűen vette észre a vendégek hatosán belül feltűnő Vass Ottót, de csapatkapitányunk lemaradt az átadásról. Aztán a negyedik minutumban megszereztük a vezetést: Thiago gólpasszából Tóth profitált. A vendégek is egyre többet próbálkoztak, de előbb Faragó Lajos, aztán Thiago mentett nagyot. Az első félidő derekán egy ellentámadás végén Vass passzát lefülelték a maglódiak, emiatt nem tudtuk növelni a fórunkat. A folytatásban több ígéretes lövésünk is akadt, de az eredmény nem változott. A szünet előtt váratlan fordulat következett, mivel Érsek ívelte középre a labdát, amelyet Simon fejelt a kapunkba.

A második játékrészben Szatmári szögletét követően Thiago pókhálózta ki a bal felső sarkot. Nem sokkal később Faragó Ádám látványos védését tapsolhatták meg a szurkolók, kapusunk Jenei kísérletét hárította. A 34. minutumban újabb lépést tettünk a győzelem felé, ugyanis Tóth egy higgadt csellel becsapta a védőjét, majd a lövését nem tudta fogni Szacskó László. Kétgólos hátránya miatt ellenfelünk elővette az öt a négy elleni felállást, de a gólszerzéshez mi álltunk közelebb. Tóth majdnem mesterhármasig jutott, de a kapufa kibabrált vele. A 39. percben Thiago a saját térfeléről vette be az üresen tátongó maglódi kaput, ezzel beállította a 4-1-es végeredményt.

Tizenhat egységgel rendelkező együttesünk ebben az idényben negyedik alkalommal diadalmaskodott a bajnokságban.

NB I 12. forduló
DEAC-Mag-Log Maglódi TC 4-1 (1-1)
DESOK, vezette: Muhari Gergő, asszisztensek: Tamási Patrik, Deme Rajmund.
Gólszerzők: Tóth A. (4., 34.), Thiago (22., 39.), ill. Simon Zs. (19.)
A DEAC összeállítása: Faragó Á. – Vass, Thiago, Szatmári, Tóth A. Cserék: Bazsányi, Nyerges, Faragó L., Berecz, Harmati, Franchu, Siska, Magyar, Győri. Vezetőedző: Tihanyi Csaba.

Fotók: Kovács Péter