Ezúttal sem adtunk esélyt a Diósgyőrnek

A Debreceni Egyetem alakulata ebben a szezonban már negyedik alkalommal győzte le a diósgyőrieket.

A DEAC női futsalcsapata önbizalomtól duzzadva léphetett pályára vasárnap a DVTK otthonában. Quirikó Vivien tanítványai a mai meccs előtt már háromszor találkoztak a diósgyőriekkel a mostani idényben. Játékosaink mindhárom meccset magabiztosan megnyerték, sorrendben 6-0-ra, 7-0-ra, majd 7-1-re diadalmaskodtak.

A mai összecsapás eleje kiegyenlített küzdelmet hozott, aztán az első félidő derekán átvettük az irányítást. A 16. percben Horváth Viki egy szép csel után bombázott a hazai kapuba, ezzel megszereztük a vezetést. A szünet előtt Horváth Lili Gabriella pirosat kapott, az emberfórt pedig hamar kihasználtuk, hiszen Horváth Viki gólpasszát Üveges Katalin értékesítette. Az első játékrész még egy találatot tartogatott: Tóth Nóra köszönt be, az asszisztot pedig ismét Horváth osztotta ki.

A térfélcsere után sem “vettük le a lábunkat a gázról”. A 23. minutumban egy szabadrúgás-variációt követően Horváth Viki villant meg újra. Nem sokkal később Hardon Rita értékesítette a helyzetét, aztán Horváth Vikihez hasonlóan Tóth Nóra is duplázott. A lefújás előtt Hardon passzából Nagy Anikó profitált, ezzel kialakult a 0-7-es végeredmény.

A mérkőzés elején még akadozott a játékunk, nehezen vettük fel a ritmust, de az első gól után már felszabadultabban játszottunk. A második játékrészben már egyértelműen mi domináltunk. Sajnos most is sok hiányzónk volt, de ennek ellenére is sikerült magabiztosan nyerni, a pályára lépő játékosok mindegyike hozzátett ehhez a győzelemhez – összegzett Quirikó Vivien.

NB I 16. forduló
DVTK-Vénusz-DEAC 0-7 (0-3)
Miskolci Városi Sportcsarnok, vezette: Dr. Vigh Tünde, asszisztensek: Farkas Milán Lajos, Szaniszló-Szabó Máté.
Gólszerzők: Horváth V. (16., 23.), Üveges (19.), Tóth N. (20., 30.), Hardon (27.), Nagy A. (40.)
A DEAC összeállítása: Kopjári – Tóth N., Gajzágó, Horváth V., Hardon. Cserék: Nagy A., Üveges, Fülöp, Czégény. Vezetőedző: Quirikó Vivien.