Felejthetetlen visszatérés

André Antónia elmondta, a DEAC valódi csapatmunkával búcsúztatta a TFSE-t.

A Debreceni Egyetem női futsalosai parádés győzelemmel nyitották a 2021-es esztendőt. Üveges Katalin csapata 6-0-ra diadalmaskodott a TFSE otthonában vasárnap este, ezzel bejutott a legjobb négy közé a Magyar Kupában. A térdsérülésből visszatérő André Antónia is kivette a részét a fényes sikerből, hiszen az első félidő végén egy szépen felépített támadást fejezett be, majd a második játékrészben Torma Lilla kidobását csúsztatta a kapuba.

“Nem gondoltam volna, hogy két góllal zárom az összecsapást, de természetesen nagyon boldog vagyok. A meccs előtt az volt a célom, hogy amikor pályára lépek, segítsem a csapatot. Az előző héten kezdtem el komolyabban dolgozni, az edzések mellett gyógytornára jártam, és a regenerációra is odafigyeltem. Egyébként optimistán vártam a visszavágót, úgy éreztem, hogy ledolgozhatjuk az egygólos hátrányt (az első meccset a TFSE 2-1-re húzta be a DESOK-ban – a szerk.). Az szintén táplálta a reményemet, hogy a csajok is nagyon akarták ezt a továbbjutást. Mindenki kivette a részét ebből a győzelemből, amit kulcsfontosságúnak tartok. Óriási ünneplést nem csaptunk a lefújás után, a buszon eléggé nagy volt a csönd, ami azzal magyarázható, hogy nem igazán tudatosult bennünk, mekkora tettet hajtottunk végre” – fogalmazott André Antónia.

Szerencsére 20 esztendős játékosunk térde jól reagált a terhelésre. Antónia elmondta, a találkozót követően kisebb szúrást érzett, de a terapeutája megnyugtatta, hogy ebben a helyzetben ez természetes.

Együttesünk mellett a címvédő Szekszárd és az Astra is álmodozhat a kupagyőzelemről, a mezőny minden bizonnyal a budaörsiekkel válik teljessé, hiszen ők az odavágón 7-0-ra ütötték ki a Miskolcot. Tudjuk, hogy a sorsolás nem kívánságműsor, ám adódik a kérdés: André Antónia melyik riválissal csapna össze az elődöntőben?

“Nem igazán tudnék választani, hiszen a legjobb négy között már nincs könnyű vetélytárs. Mindegyik gárdát motiválja a végső diadal, így a pillanatnyi forma fogja eldönteni a meccseket” – zárta mondandóját André Antónia.

Fotók: Kovács Anikó