Feltörnénk az újpesti reteszt

Fülöp Diána nem köntörfalazott, szerinte a Debreceni Egyetem alakulatának csak a győzelem lehet a célja az újonc csarnokában.

Női futsalosainknál inkább félig üres az a bizonyos pohár, hiszen az első fordulóban hiába vezettek három találattal a Budaörs ellen, mégsem jött össze a győzelem, a rangadó 3-3-as döntetlennel zárult. Nyilván nem az idény elején kell csúcsformában lenni, ezért nem történt tragédia, vasárnap pedig az Újpest otthonában lehet javítani. A lila-fehérekről friss emlékeink vannak, mivel a Thelena Kupán Fülöp Diána góljával 1-0-ra legyőztük őket.

A tolnai tornán az újpestiek pozitív csalódást okoztak nekem. A taktikájukban fontos szerepet játszik a stabil védekezés, míg a labdaszerzések után gyors kontrákat próbálnak vezetni. Úgy vélem, ha még jobban összeszoknak, akkor bárkinek a dolgát meg tudják majd nehezíteni, ettől függetlenül esélyesként várhatjuk a hétvégi találkozót, és egyértelműen a három pont megszerzése lebeg a szemünk előtt. Az első bajnokink előtt a vezetőedzőnk elmondta, valószínűleg még nem lesz tökéletes a játékunk, és igaza is lett. Nyilván bosszantott, hogy ilyen körülmények között veszítettünk két egységet, de már túltettem magam a történteken. Egyébként is jellemző ránk, hogy rendre döcögősen kezdjük a szezonokat – nyilatkozta Fülöp Diána.

x

Ezen a héten a magyar válogatott tagjaira összetartás várt, amelyen Torma Lilla, Fülöp Diána, Tóth Nóra, Horváth Viktória, Krascsenics Csilla, Nagy Anikó, Üveges Katalin és Gajzágó Flóra személyében klubunk nyolc kiválósága bizonyíthatott.

Betegségek és egyéb okok miatt nem lehetett teljes a keret, ennek ellenére hasznos volt ez a két nap. Az edzéseken elsősorban a védekezést és a pontrúgásokat gyakoroltuk. Úgy gondolom, egyre jobb az összhang a csapaton belül, emellett érzem a fejlődést is, így bizakodva várhatjuk az októberi Eb-selejtezőt – zárta mondandóját Fülöp Diána.

Női futsal NB I 2. forduló
Újpest FC-DEAC
2022. 09. 18. (vasárnap) 18:00, Kistarcsai Városi Sportközpont