Férfi futsalosaink is megkezdik a közös edzéseket

A Debreceni Egyetem labdarúgóihoz hasonlóan futsalosaink szintén belevágnak a csoportos tréningekbe. Elek Gergő elmondta, egy foglalkozáson hat játékos fog részt venni. Vezetőedzőnk továbbra is kicsi esélyt lát arra, hogy a pályán tudják befejezni a mostani szezont.

Férfi futsalcsapatunk a hetedik helyen végzett az alapszakaszban, így Szentes-Bíró Tamásék az alsóházba kerültek. A bajnokság második szakaszát a Rubeola elleni 2-2-es döntetlennel nyitottuk, majd a csömöri túra után a Kecskemétet láttuk volna vendégül a DESOK-ban, de a menetrendet felborította a koronavírus. Játékosaink a kényszerszünet alatt egyéni edzésekkel próbálták megőrizni az erőnléti állapotukat.

“Tartottam a kapcsolatot a srácokkal, a beszélgetésekből kiderült, hogy ki vannak éhezve a futsalra és a labdára. Otthon is becsülettel dolgoztak, de ezeket az edzéseket nem lehet összehasonlítani a közös foglalkozásokkal” – nyitotta a beszélgetést Elek Gergő. “A jövő héten hat főből álló csoportoknak tartok tréningeket, a kapusokkal külön foglalkozom. Elkészítettem a programot, ami nem volt egyszerű feladat, hiszen még mindig nem tudjuk, hogy folytatódhat-e a bajnokság, bár én kicsi esélyt látok erre. Az MLSZ nemrég kiadott egy közleményt, amelyből kiderül, hogy a nagypályás pontvadászatok befejezése élvez prioritást. Az egy óráig tartó edzéseken alap dolgokat fogunk gyakorolni a műfüves pályán. A helyszín miatt ugyancsak speciálisak lesznek a tréningek” – mutatott rá a vezetőedzőnk.

Természetesen a futsalosaink is betartják az előírt óvintézkedéseket. Elek Gergő elárulta, hogy a játékosok nem használhatják az öltözőt, így edzésfelszerelésben érkeznek a helyszínre.