Férfi futsalosaink visszatérnek a DESOK-ba

A Debreceni Egyetem csapatának a tagjai az előző héten csoportos foglalkozásokon vettek részt. A kormány néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy a sportolóknak hétfőtől lehetőségük van a korábban megszokott edzésekre. Ezzel az eséllyel Elek Gergő együttese is él.

Férfi futsalosaink a koronavírus miatt elrendelt bajnoki szünet alatt sem álltak le. Játékosaink eleinte otthoni tréningekkel próbálták megőrizni a formájukat, míg a múlt héten csoportos foglalkozásokat tartott Elek Gergő.

“A fiúk nagyon várták már a közös edzéseket, ezt tapasztaltam, amikor beszélgettem velük. Speciális programot kellett elkészítenem, hiszen műfüvön készültünk, emellett a kétméteres távolságot is be kellett tartanunk. Becsületesen dolgoztak a srácok egyénileg, így fizikailag jó állapotban vannak. A hosszú szünet főleg a labdakezelésen érződött. Persze ez nem annyira meglepő, ugyanis ekkora kihagyásra még nem volt példa. A nyári pihenő alatt strandfocizni és lábteniszezni is lehet, ám ezekre most nem volt esély” – nyilatkozta a vezetőedzőnk.

A csütörtöki Kormányinfón kiderült, hogy a koronavírus elleni védekezés új szakaszba lépett. Bizonyos lazítások hangzottak el, például a sportolók “normális” tréningeken vehetnek részt.

“Hétfőn már a DESOK-ban gyakorlunk. Ezen a héten három edzést fogok tartani. Főleg egyéni technikai feladatok szerepelnek majd a programban. Többek között futsalspecifikus technikai elemek, mint a spicc és a talp használata a játékban, valamint a kapura lövés kerül a fókuszba. A kontaktus is engedélyezett, így egymás közötti játékra is lesz lehetőség. Azzal kapcsolatban még mindig nincs információ, hogy folytatódhat-e a szezon. Erre továbbra is kicsi esélyt látok, hiszen a szakértők szerint teremben nagyobb a fertőzés kockázata” – mutatott rá Elek Gergő.