Fiatal tehetséggel bővült a keretünk

A 19 esztendős Sovány Liza a Gyula játékosaként már kellő rutint szerzett az NB I-ben.

Női futsalosaink mindent megnyertek a 2020/2021-es szezonban, így gyökeres változásokra nincs szükség a keretben. Az már biztossá vált, hogy Sovány Liza nálunk folytatja a pályafutását, bár ez az igazolás már régóta “lógott a levegőben”.

“Néhány hónapja Fülöp Dia (csapatunk játékosa – a szerk.) felvetette, hogy menjek el vele az egyik edzésre. Aztán egyre többet készültem a lányokkal, ettől függetlenül nagyon meglepett, de természetesen örömet is szerzett az, hogy a következő idényben már a DEAC-ban szerepelhetek. Korábban a Gyula színeiben már bizonyíthattam a legmagasabb osztályban. Előző csapatomnál a feljutás után időre volt szükségünk ahhoz, hogy felvegyük az NB I ritmusát, ám a folytatásban a maximumot hoztuk ki magunkból a lehetőségeinket is figyelembe véve. Hogy milyen jellemvonásokkal rendelkezek? Sokan dicsérik a bal lábamat, ami mindig zene a füleimnek. A futsalnak köszönhetően sokat javult a sebességem, az igazat megvallva eleinte elég lomhának számítottam, ám ez már szerencsére megváltozott. Remekül olvasom a játékot, ebből főleg a védekezés során profitálhatok. Támadásban akadnak hiányosságaim, ám azon vagyok, hogy ezen a téren is fejlődjek” – nyilatkozta Sovány Liza.

Új játékosunknak nem lesz könnyű dolga, hiszen egy olyan gárdába kellene beverekednie magát, amely az NB I-ben és a Magyar Kupában is az élen végzett idén.

“Tisztában vagyok azzal, hogy mekkora kihívás lesz ez, de állok elébe! Bízom benne, hogy az idő előrehaladtával egyre fontosabb tagja lesz az együttesnek. Egyébként a beilleszkedés zökkenőmentes folyamat volt, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen családi hangulat jellemzi a csapatot” – mutatott rá Liza.

Az ifjú tehetség az előző idényben a DEAC U19-es labdarúgócsapatánál szerepelt, ahol André Antónia volt az egyik edzője. Liza életében a futball és a futsal mellett a bíráskodás is meghatározó szerepet tölt be.

“Nehéz lesz ezt a három területet párhuzamosan vinni, így mérlegelnem kell, hogy melyik kerül egy kicsit háttérbe. Játékvezetőként megtapasztalhattam már a labdarúgás mindkét oldalát. Amikor játékos vagyok, és egy hibás döntés születik, nem igazán szoktam kiakadni, hiszen nem vagyok annyira vehemens ember. Nyilván jelzem a sporinak, ha nem értek vele egyet, de a heves reklamálás nem jellemző rám” – zárta mondandóját Sovány Liza.