Fölényes győzelemmel kezdtük a bajnokságot

A Debreceni Egyetem férfi futsalcsapata a Nyírgyulaj elleni összecsapással nyitotta az új szezont az NB I-ben. Elek Gergő tanítványai gyakorlatilag tizenhat perc alatt eldöntötték a találkozót.

A DEAC álomszerűen kezdte a mostani idény első bajnokiját. Tóth Attila nem sokkal a kezdő sípszó után bevette a nyírgyulaji kaput, ezt követően Szentes-Bíró Tamás duplázta meg az előnyünket. A folytatásban Thiago Alves és Rácz Zsolt is ünnepelhetett, így a kilencedik percben már 0-4 állt az eredményjelzőn. Ezt követően is folytatódott együttesünk parádéja, Tóth Attila a második találatát szerezte a tizenhatodik minutumban. A szünet előtt Orosz Dániel gólja a szépségtapaszt jelentette a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei alakulatnak.

A második játékrészben folytatódott a gólparádé. A 31. perc igazán őrületesen alakult, hiszen ekkor Lapa, Kántor és Szentes-Bíró is beköszönt. A korábban a DEAC-ot erősítő Kondás Kristóf módosította 3-7-re az állást, de hamar érkezett Berecz válasza. Csoma Alpár a végjátékban kicsit kozmetikázott az eredményen, ám az utolsó szót a duplázó Kántor mondta ki.

A felsőházba vágyó gárdánk tehát magabiztosan vette az első akadályt. A következő játéknapon a Fradi érkezik a DESOK-ba, a meccset szeptember 7-én rendezik meg.

Futsal NB I, 1. forduló
Nyírgyulaj-DEAC 4-9 (1-5)
Gólszerző: Orosz (18.), Lapa (31.), Kondás K. (35.), Csoma (37.), ill. Tóth A. (1., 16.), Szentes-Bíró (5., 31.), Thiago Alves (7.), Rácz Zs. (9.), Kántor (31., 40.), Berecz (35.)