Fortuna sem segített

A Debreceni Egyetem együttese duplán fájó vereséget szenvedett.

A DEAC férfi futsalosai a Kecskemét otthonában zárták az alapszakaszt. A meccs előtt már biztos volt, hogy mindkét csapat a felsőházban folytathatja a szereplését, de tét így is akadt, ugyanis a negyedik hely forgott a kockán. Elek Gergő legénysége indult kedvezőbb helyzetből, hiszen nekik egy döntetlen is elég lett volna a pozícióhoz, ami a rájátszásban egy bónuszpontot jelent.

A hazaiak villámrajtot vettek, hiszen Mánya Szabolcs már az 1. percben bevette Krajcsi Bence kapuját. A rossz kezdés szerencsére nem nyomta rá a bélyegét a teljesítményünkre, többször kerültünk ígéretes helyzetbe, ám Rigó László állta a sarat. Aztán a 8. minutumban egy felívelés után Scherban elé került a labda, és a kecskeméti játékos élt az eséllyel. A középkezdést követően azonnal szépítettünk Siska Gergőnek köszönhetően. Az első félidő végeredményét egy szépen felépített ellenakció után Szentes-Bíró Tamás állította be.

A második játékrészben sem unatkoztak a hálóőrök, ugyanis záporoztak a löketek mindkét oldalon. A 28. percben a rutinos Mánya ismét megvillant, ezúttal a jobb alsóba küldte a játékszert. A folytatásban nagy erőt fordítottunk az egyenlítésre, de Fortuna nem fogta a kezünket, ugyanis két alkalommal is a kapufát találtuk el. A hajrában pedig átálltunk az öt a négy elleni taktikára, amelynek köszönhetően akadtak lehetőségeink, de a gólszerzés sajnos nem sikerült.

A Kecskemét a 3-2-es győzelmének hála a negyedik, míg a DEAC az ötödik helyen végzett az alapszakaszban. Szentes-Bíróék a bajnokság első szakaszában 18 meccs alatt 28 pontot szereztek.

Férfi Futsal NB I. 18. forduló
SG Kecskemét Futsal-DEAC 3-2 (2-2)
gólszerző: Mánya (1., 28.), Scherban (8.), ill. Siska (8.), Szentes-Bíró (16.)
A DEAC összeállítása: Krajcsi – Faragó L., Szentes-Bíró, Siska, Kántor. Cserék: Dobi, Sánta, Tóth A., Thiago, Rácz Zs., Berecz, Szabó Á. Vezetőedző: Elek Gergő.

Az alapszakasz végeredménye: