Futsal: vége a szezonnak

A többi csapatsportághoz hasonlóan a futsal esetében is úgy határoztak az elöljárók, hogy a csapatok nem tudják a pályán befejezni a 2019/2020-as idényt. Az MLSZ a döntését azzal magyarázta, hogy a tömeges érintkezés továbbra is komoly veszélyt jelent.

A Debreceni Egyetem női és férfi futsalcsapata is az élvonalban szerepelt ebben a szezonban. Üveges Katalin alakulata újoncként remekelt a legmagasabb osztályban, a lányok tizenhat meccs alatt harminckét pontot szereztek, ezzel a második helyen álltak a táblázaton. Elek Gergő legénysége az alapszakaszt a hetedik pozícióban fejezte be, így az alsóházba került. A rájátszásban csak egy meccset játszhattunk, a Rubeola otthonában 2-2-es döntetlent értünk el.

A Magyar Labdarúgó Szövetség hétfőn bejelentette, hogy futsalban lezárult a mostani idény. Íme az MLSZ közleménye:

“A tömeges érintkezés továbbra is komoly veszély, ezért a futsal és a szabadtéri amatőr és utánpótlás-bajnokságok idénye befejeződik. Annak érdekében, hogy országos szinten ne növekedjen drasztikusan az érintkezések száma, minden további országos és megyei bajnokság, kupa és grassroots torna lezárásra kerül. Több mérkőzést nem játszanak a csapatok. A tabellák jelenlegi állapotukban rögzülnek, és nincs hivatalos végeredmény, nincsenek helyezettek, nincs végeredmény alapján feljutó és kieső, a csapatok nem kapnak érmet és oklevelet.”