Futsalban is bizonyíthat új kapusunk

Szabó Nikolett jelentős célokkal érkezett a Debreceni Egyetem alakulatához.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Tóth Renáta elbúcsúzott a DEAC női futsalosaitól. A rutinos kapus távozása miatt keletkező űrt a 18 esztendős Szabó Nikolettnek kellene betöltenie. Az ifjú hálóőr az előző idényben 14 meccsen kapott lehetőséget abban az U19-es labdarúgócsapatunkban, amely a kiemelt bajnokságban a második helyen végzett.

Túlzás nélkül mondhatom, hogy Magyarország legerősebb együtteséhez kerültem, ami óriási büszkeséggel tölt el. Már a legutóbbi szezonban figyeltem a csajok szereplését, nagyon örültem, hogy összejött nekik a duplázás. Remélem, hogy az új idényben hasonló eredményeket tudunk felmutatni. A legjobb az lenne, ha az összes meccsünket megnyernénk. Kapustársamtól, Torma Lillától igyekszem minél több dolgot ellesni, hiszen ő hazánk egyik legjobbja ezen a poszton. Számomra a futsal új terep lesz, de nem igazán aggódom. Több célt is kitűztem magam elé, például be akarok kerülni a felnőtt válogatott keretébe. Fociban sajnos erre nincs reális sanszom a termetem miatt” – hangsúlyozta Niki.

A kapuvédő nem fog unatkozni az elkövetkező hónapokban, hiszen az NB II-ben induló futballcsapatunkban is szóhoz juthat.

Sok nehézséggel kellett megküzdenünk, ám minden akadályt leküzdöttünk, ennek köszönhetően a második helyen zártuk az U19-es bajnokságot. Hogy milyen erényeim vannak? A reflexeimet lehetne kiemelni, gyorsan reagálok minden szituációra. Emellett akkor sem jövök zavarba, ha lábbal kell megjátszanom a labdát” – zárta mondandóját Szabó Nikolett, aki labdarúgásban több korosztályos válogatottban is bizonyítási lehetőséget kapott.